Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Nieuwe Jaar

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Nieuwe Jaar
Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Het Nieuwe Jaar
Video: Het opdekken van bestek glazen en vaste attributen 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een gelegenheid om geliefden te plezieren met favoriete delicatessen en feestelijke porties. Hoe we de tafel voor het nieuwe jaar kunnen dekken, met inachtneming van de Russische tradities en Europese normen voor het serveren van een feestelijk evenement, zullen we verder overwegen.

Hoe de tafel te dekken voor het nieuwe jaar
Hoe de tafel te dekken voor het nieuwe jaar

instructies:

Stap 1

Dek de tafel af met een feestelijk fris wit kanten tafelkleed. Maak dan je servies klaar. Het is het beste als alle gerechten in dezelfde stijl zijn ontworpen - zorg dus voor een kant-en-klare set keukengerei voor 12 personen (meer is beter dan minder - gasten hebben de bijzonderheid van een onverwachte verschijning op de drempel van het appartement). Schik de gerechten op tafel op gelijke afstand van elkaar. Plaats eerst de diepe borden, leg de snackborden erop en naast de hele kleine als toetje. Er moet zoveel bestek zijn als u verwacht om gerechten te bereiden, d.w.z. een bord voor salades en voorgerechten, het tweede voor hoofdgerechten - braad bijvoorbeeld met een bijgerecht. Plaats daarom aan de linkerkant van de borden verschillende vorken en aan de rechterkant verschillende messen met verschillende punten voor het snijden van vlees of vis. De messen moeten naar de plaat gericht zijn. Er moeten apparaten worden gebruikt, beginnend met de buitenste en eindigend met degenen die zich het dichtst bij de plaat bevinden. Leg mooi gevouwen servetten in een driehoek of waaiervorm in het bord. Doe ook een paar glazen in, afhankelijk van je keuze aan alcoholische dranken. Voor cognac - een breed glas met een lage steel, voor water - een eenvoudig glas, voor champagne - een mooi smal glas met een lange dunne steel.

Stap 2

Gerechten. Meestal proberen ze gerechten voor het nieuwe jaar te bereiden in overeenstemming met de "voorkeuren" van het symbool van het komende jaar. Dus in het jaar van het konijn mag je op oudejaarsavond niet het karkas van een konijn of een met een korst gebakken haas eten - het symbool van het jaar kan beledigd zijn. Kijk in tijdschriften, op internet, wat astrologen adviseren om gasten op het klokkenspel te trakteren. Zo is het in het jaar van de haan noodzakelijk om handenvol noten, zoete granen, zaden etc. op tafel te hebben staan. Dus het jaar zal financieel vruchtbaar zijn voor het gezin.

Stap 3

Accessoires voor het nieuwe jaar. Om de tafel een echt nieuwjaarsgevoel te geven, leg je sparren takken met kegels in het midden langs de tafel en twee grote kandelaars versierd met klatergoud (zorg ervoor dat het klatergoud niet oplicht van de kaars). Zet ook een figuur die het symbool van het jaar voorstelt op tafel en doe de zoete lekkernijen van de kerstman in kleine zakjes bij elk bord.

Aanbevolen: