Hoe De Tafel Te Dekken Voor Kerstmis

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor Kerstmis
Hoe De Tafel Te Dekken Voor Kerstmis

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Kerstmis

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Kerstmis
Video: Kersttafel decoratie tafel dekken kerstsfeer decoreren ANOUK The Home Stylist 2024, Maart
Anonim

Al vele eeuwen is Kerstmis een van de belangrijkste en meest gerespecteerde religieuze feestdagen in Rusland. Volgens een lange traditie werd het gevierd in hechte familiekring. Er is een bepaalde volgorde waarin het de kersttafel moet dekken en serveren.

Hoe de tafel te dekken voor Kerstmis
Hoe de tafel te dekken voor Kerstmis

instructies:

Stap 1

Bedek de tafel met een wit, stijf tafelkleed. Er moet een rietje onder worden gelegd - dit is een symbool van de kribbe waarin Jezus Christus na zijn geboorte was. Servetten op deze feestdag moeten ook wit zijn, beter - stof. Plaats knoflook onder het tafelkleed vanuit de vier hoeken van de tafel - men gelooft dat het boze geesten uit je huis en je familie verdrijft. Je kunt er een beetje graan onder gieten - deze rite belooft overvloed.

Stap 2

Met Kerstmis moeten er 12 gerechten op tafel staan, ter nagedachtenis aan de twaalf apostelen - de discipelen van de Heiland. Het traditionele feestmenu bevat bijvoorbeeld kutia (sochivo), pannenkoeken, gelei, aspic, honingpeperkoek. Om de taak gemakkelijker te maken, bereidt u er minstens een paar voor en voegt u aan het vereiste aantal toe, bijvoorbeeld salades of augurken. Gebraden moet ook op tafel aanwezig zijn, meestal is het een hele gebakken vogel. Neem als bijgerecht voor dit gerecht gebakken aardappelen, kool of gestoofde appels (de laatste twee opties kunnen ook als gehakt worden gebruikt). De gans kan ook gevuld worden met schijfjes sinaasappel. Een van de opties voor het kersthoofdgerecht is hele vis (snoekbaars, meerval, steur). Het kan in de oven worden gebakken onder champignons en uien, met zure roomsaus.

Stap 3

Plaats kutya in het midden van de tafel - het is met haar dat het verbreken van het vasten begint na het strikte kerstvasten. Om dit gerecht te bereiden, gebruik je een glas tarwe, noten, rozijnen, maanzaad en honing (naar smaak). Kook de granen, stoom de maanzaadjes en pureer of hak ze fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Serveer koude kutya.

Stap 4

Een onmisbaar kenmerk van de kersttafel is een grote verscheidenheid aan gebakken goederen. Probeer traditionele "carols" te bakken, het is helemaal niet moeilijk. Kneed voor kerstliederen een deeg van bloem en water (melk) in een verhouding van 2: 1, licht gezouten. Verdeel het deeg in balletjes en laat 20 minuten staan. Rol daarna de cakes uit, leg de vulling erin, knijp de randen samen zodat je kleine open cheesecakes of manden krijgt. Voor de vulling kun je bessen, kwark, aardappelen, champignons nemen. Bak kerstliedjes op 200 graden.

Stap 5

Cook uzvar - een traditionele kerstdrank, een afkooksel van gedroogd fruit. Je kunt ook sbiten maken, een warme drank gemaakt van water, kruiden (gember, kaneel, kruidnagel) en honing. Alle ingrediënten worden een half uur gekookt, daarna kan een beetje cognac aan de hete sbiten worden toegevoegd.

Stap 6

Versier de tafel met hoge kaarsen in glazen kandelaars of composities van naaldtakken, waaraan je viburnumtrossen en aartjes kunt toevoegen.

Aanbevolen: