Winteractiviteiten: Slangen

Inhoudsopgave:

Winteractiviteiten: Slangen
Winteractiviteiten: Slangen

Video: Winteractiviteiten: Slangen

Video: Winteractiviteiten: Slangen
Video: slangen vangen in afrika GIFTIG !? 2024, April
Anonim

In de winter zijn er veel buitenactiviteiten te vinden. Dit is langlaufen op bospaden, schaatsen op open ijsbanen, afdalen uit de bergen op sleeën of tubes, en misschien gewoon wentelen in sneeuwbanken. Maar voor de eerste twee activiteiten heb je op zijn minst enige ervaring en uithoudingsvermogen nodig, maar tubing is een goed tijdverdrijf.

Winteractiviteiten: slangen
Winteractiviteiten: slangen

Wat is tubing?

Tubing is een jaarlijkse winteractiviteit die het afgelopen decennium populair is geworden. Natuurlijk, voordat veel mensen de bergen afreden op enorme sleeën voor meerdere mensen of alleen op kleine ijzeren sleeën, maar het was buizen die relatief recentelijk verscheen. Dit woord komt van het woord "tuba", dat ook wel opblaasbare banden wordt genoemd. Van binnen zijn ze gevuld met lucht, wat een comfortabelere afdaling en het gebruik van verschillende sprongen op de baan betekent. Probeer met de slee over de springplank te springen - blessures zijn gegarandeerd.

Buizen, het zijn cheesecakes bij gewone mensen, zijn er in verschillende vormen en diameters. In het midden zit een uitsparing voor een comfortabele houding waar je op je buik kunt zitten of liggen. Handgrepen zijn aan de zijkanten genaaid om tijdens het rijden niet van de tuba te springen.

Bergen voor slangen worden in de herfst kunstmatig geprepareerd, zodat de eerste sneeuw de helling netjes bedekt. Er zijn ook plaatsen voor tubing met een natuurlijke helling. Vaak zijn er meerdere tracks gemaakt voor verschillende soorten skiën: een zachtere helling voor ouders met kinderen, een steile helling voor de meer gedurfde, en met verschillende bochten en sprongen voor grote extreme liefhebbers.

Veel mensen houden van tubing, omdat dit gratis skiën zo spannend is dat je het keer op keer wilt herhalen. Het kan eng zijn om te beginnen met bewegen, maar na het afzetten is er geen manier om te stoppen. De buis zal snel op snelheid komen en in je bloed zal adrenaline naar het hoogste punt springen. Dit is een gevoel van snelheid, drive, vrijheid. Je adem stokt, maar je wilt het sneller…. Het duurt niet lang, slechts een paar minuten, afhankelijk van de lengte van de baan, maar om deze emoties te herhalen, klim je weer naar de top van de berg. En zelfs de afwezigheid van een lift zal u geen kwaad doen.

Wat zijn de gevaren van buizen?

Is het wel zo veilig als het op het eerste gezicht lijkt? Vreemd genoeg kan niet alleen degene die naar beneden rolt eronder lijden, maar ook degene die net de afdaling heeft voltooid. Het is gemakkelijker dan ooit om een wandelende persoon neer te halen die de regel heeft verwaarloosd om de baan te verlaten na een afdaling. En het slachtoffer zal hiervoor de schuld krijgen.

Trails met trampolines zijn vooral gevaarlijk wanneer de tuba boven de grond springt en de persoon die niet op de tuba heeft gerust niet meer op de tuba valt, maar op vaste grond. Vooral kinderen die al alleen schaatsen, moeten goed in de gaten worden gehouden. De schoolkinderen zijn ongeduldig en glijden een voor een naar beneden, in een poging om eerder plezier te hebben. Maar vaak eindigt het met een stapel lijken onderaan de afdaling en diverse verwondingen. Negeer daarom, in het belang van jezelf en andere mensen, de regels van de rustplaatsen niet, anders kan het zo worden dat dit weekend op tubing het laatste zal zijn.

Aanbevolen: