Wat U Moet Weten Bij Winteractiviteiten

Inhoudsopgave:

Wat U Moet Weten Bij Winteractiviteiten
Wat U Moet Weten Bij Winteractiviteiten

Video: Wat U Moet Weten Bij Winteractiviteiten

Video: Wat U Moet Weten Bij Winteractiviteiten
Video: Amsterdam Noord - Winteractiviteiten 2015 2024, Mei
Anonim

In de winter zijn er veel mogelijkheden om te sporten. Als je wilt - ga snowboarden of skiën, als je wilt - skate. Maar dergelijke activiteiten gaan zelden zonder vallen. Dus hoe minimaliseer je blessures? En als je al gevallen bent, hoe kun je dan helpen?

Kerstvakantie
Kerstvakantie

Correcte val

Correct vallen betekent snel kunnen groeperen. En voordat hij aan wintersport doet, moet hij thuis oefenen. Dus, als je voorover valt, leg je handen niet voor je. Dit kan uw pols verwonden. Druk bij zo'n val je ellebogen en handen tegen je lichaam en draai iets zijwaarts. Als je terugvalt, moet je je rug buigen en je hoofd naar je borst buigen.

Voorbereiden op wintersport

Als je naar de ijsbaan gaat en besluit om schaatsen mee te nemen bij het verhuurpunt, controleer dan of er geen schilfers of duidelijke schilfers op het blad zitten. De laars moet het been goed fixeren. Als dit je eerste ijsbaan is, kun je knie- en elleboogbeschermers kopen. Maar bij het kiezen van ski's en snowboards is het beter om de professionals te vertrouwen die de optimale uitrusting voor u zullen selecteren in termen van lengte, gewicht en type skiën.

Doe voor de training een warming-up, warm je spieren en gewrichtsbanden op. Adem tijdens het rijden door je neus zodat de lucht de tijd heeft om op te warmen voordat hij in de longen komt. Verhoog de belasting geleidelijk.

Soorten verwondingen en eerste hulp

De gevaarlijkste sporten zijn skiën en snowboarden. Het is goed als de val een lichte kneuzing kost. Maar wat als u ernstiger letsel oploopt en hoe ze van elkaar verschillen.

Verstuiking. Bij het schaatsen of skiën zijn de enkelbanden vaak aangetast. Verstuikingen gaan in de regel gepaard met zwelling, onnatuurlijke gewrichtsmobiliteit en pijn bij het proberen op een been te staan. In dit geval moet het been worden verbonden en een traumatoloog raadplegen.

Ontwrichting. Een dislocatie is vrij eenvoudig te herkennen. Als het letsel bijvoorbeeld aan het schoudergewricht is, bevindt de arm zich in een onnatuurlijke positie. Het is absoluut onmogelijk om de dislocatie alleen te corrigeren. Een ontwrichte ledemaat moet in rust worden gehouden, pijnstillers nemen en een arts raadplegen.

Breuk. Een open fractuur is met het blote oog zichtbaar. Een gesloten fractuur kan worden vermoed door hevige pijn, hematoom en zwelling op de plaats van de fractuur. Een gebroken ledemaat moet met geïmproviseerde middelen (stok, plank) worden gerepareerd en een ambulance moet worden gebeld.

Hersenschudding. Niemand is veilig voor vallen, skaten, skiën of snowboarden met hoge snelheid. En als de klap op het hoofd viel, kun je een hersenschudding krijgen. De belangrijkste symptomen zijn ernstige hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. In deze situatie moet u niet meteen overeind springen. Breng een handvol sneeuwkompres aan op je hoofd en laat het een paar minuten weken. Zodra u voelt dat de misselijkheid en duizeligheid voorbij zijn, staat u langzaam op. Zorg ervoor dat u een arts raadpleegt, zelfs als er geen tekenen zijn.

bevriezing. Bevriezing kan ook optreden bij lichte onderkoeling. In de regel zijn open delen van het lichaam eraan onderworpen: het gezicht en de handen. Daarom, als u koude rillingen, tintelingen en pijn voelt en de huid een blauwachtige tint heeft gekregen, ga dan zo snel mogelijk naar een warme kamer en drink een warm drankje. Thuis kunt u een warm bad nemen met een geleidelijke temperatuurstijging. Drink daarna hete thee en wikkel jezelf in een deken. Als er bevriezingsgebieden op de huid zichtbaar zijn, wrijf ze dan in geen geval in. Breng er een droog, steriel verband op aan. En raadpleeg onmiddellijk uw arts als gevoelloosheid en pijn binnen 20-30 minuten aanhouden.

Aanbevolen: