Hoe Weet Je Wanneer Het Tijd Is Om Op Vakantie Te Gaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Wanneer Het Tijd Is Om Op Vakantie Te Gaan?
Hoe Weet Je Wanneer Het Tijd Is Om Op Vakantie Te Gaan?

Video: Hoe Weet Je Wanneer Het Tijd Is Om Op Vakantie Te Gaan?

Video: Hoe Weet Je Wanneer Het Tijd Is Om Op Vakantie Te Gaan?
Video: Tips Voor Aankomen | Hoe Moet Ik AANKOMEN? 2024, April
Anonim

Studies tonen aan dat de moderne mens minder plezier beleeft aan zijn werk, maar steeds meer werkt. Dit leidt niet alleen tot een daling van zijn productiviteit, maar ook tot een afname van de kwaliteit van leven. Over het algemeen moet je rusten. Hoe weet je wanneer het tijd is om op vakantie te gaan?

Hoe weet je wanneer het tijd is om op vakantie te gaan?
Hoe weet je wanneer het tijd is om op vakantie te gaan?

instructies:

Stap 1

Als het moeilijk voor je is geworden om jezelf te motiveren voor nieuwe prestaties op het werk, is dit een teken. Dat wil zeggen, de argumenten die vroeger goed werkten en u dag en nacht werkte, werken nu niet meer. Het lijkt je dat je het doel hebt verloren, hoewel je het vrij recentelijk had. Alles wat vroeger belangrijk werd gevonden, lijkt dat nu niet meer.

Stap 2

Vind je het moeilijk om je te concentreren? Toegegeven, voor sommigen is het geen signaal dat het tijd is om goed uit te rusten, maar een eigenaardigheid van karakter … Maar als het vroeger niet moeilijk voor je was om je op een of ander bedrijf te concentreren, maar nu is alles veranderd, dan is het wordt tijd om na te denken. Over het algemeen zou elke interne verandering alarmerend moeten zijn, maar het concentratievermogen is een goed voorbeeld. Een overwerkt brein zet afweermechanismen aan en stelt je in staat om steeds minder tijd door te brengen aan een stressvolle activiteit, alsof er geen hints zijn, die je direct vertellen dat het tijd is om te rusten.

Stap 3

Veel mensen hebben vast wel eens te maken gehad met een blokkade op het werk. Dit is wanneer een persoon veel meer werk heeft dan hij aankan, zelfs als hij niet moe was. En omdat de klus niet geklaard is, voelt hij zich schuldig. Vervolgens komt het moment waarop een persoon zich schuldig voelt, niet alleen tijdens het rusten, maar ook tijdens het werken - nu gelooft hij dat hij ook verantwoordelijk is voor het feit dat hij niet erg efficiënt of snel werkt. Voel je schuldig - ga op vakantie.

Stap 4

Voel je je de hele tijd moe? Helpt slapen niet eens? En zeker, zelfs als je voor de lunch energiek genoeg bent, gaat het snel voorbij en kun je het nauwelijks volhouden tot de avond. Fysieke vermoeidheid door kantoorwerk geeft aan dat je hersenen hebben besloten dat het tijd is om te rusten. Het stuurt een signaal naar de spieren om te ontspannen, dus hoe je ook probeert op te vrolijken (met koffie of iets anders), je krijgt jezelf niet onder controle.

Stap 5

Als uw stemming vaak verandert, kan dit een teken zijn. Het is eerder een gevolg van een burn-out op het werk.

Stap 6

Doe je vaak alsof je ziek bent? Het komt voor dat je 's morgens vroeg je ogen opent en beseft dat je gewoon niet uit bed kunt komen. U belt de dienst en zegt dat u ziek bent en dat u er vandaag niet bent. Als dergelijke situaties vaker voorkomen, is het de moeite waard om op vakantie te gaan.

Stap 7

Ondanks de vermoeidheid die zich tijdens de werkdag opbouwt, valt u moeilijk in slaap. Dit is mogelijk te wijten aan het feit dat de hersenen, die tot ernstige vermoeidheid zijn gebracht, niet alle informatie die gedurende de dag wordt ontvangen, kunnen "verpakken" en het moeilijk voor hem is om "uit te schakelen".

Aanbevolen: