Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Praag

Inhoudsopgave:

Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Praag
Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Praag

Video: Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Praag

Video: Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Praag
Video: ران بانقتان الحلقة 154 RUN BTS مترجم للعربية/ ENG SUB RUN BTS Ep 154 HD FULL EPISODE TURN CC 2024, April
Anonim

Tsjechië en Frankrijk zijn in de hoofden van de meeste landgenoten mooie en romantische landen. Maar als een reis naar Parijs of een mooie Franse provincie een zeer dure onderneming is, dan is het veel goedkoper om het nieuwe jaar in Praag door te brengen, en deze oude stad is op geen enkele manier in schoonheid inferieur aan Parijs.

Hoe oud en nieuw te vieren in Praag
Hoe oud en nieuw te vieren in Praag

Noodzakelijk

  • - toer naar Praag;
  • - geld.

instructies:

Stap 1

Je kunt de nieuwjaarsstemming al vanaf begin december in Praag voelen - het is in deze tijd dat Sint-Nicolaas naar de stad komt, die rond de huizen begint te gaan waar kinderen wonen en erachter komt hoe ze zich gedurende het jaar gedroegen. Op de pleinen wordt glühwein gebrouwen en gebakken kastanjes verkocht, markten en winkels houden kerstuitverkoop, en als je door de Praagse straten loopt, zie je in elk raam glinsterende kerstboomverlichting.

Stap 2

Als u besluit uw wintervakantie in een magische stad door te brengen, kunt u beter met Kerstmis naar Praag komen (vergeet niet dat Tsjechië een katholiek land is), of drie of vier dagen na de vakantie. Direct na Kerstmis rusten de stedelingen uit - de meeste winkels en restaurants zijn gesloten, het vervoer loopt slecht. Maar na een pauze beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe jaar.

Stap 3

Als je in een hotel verblijft, zal hij je zeker een nieuwjaarsprogramma aanbieden tegen een bepaalde vergoeding. Ook als je door de stad loopt, zie je advertenties op de deuren van restaurants die je uitnodigen om een feestelijke nacht door te brengen op deze specifieke plek. Voor een vergoeding van ongeveer € 100 krijg je onbeperkt eten, beperkte alcohol en een oudejaarsconcert.

Stap 4

Als je niet van plan bent om een vakantie binnen vier muren door te brengen, ga dan wandelen in de oude stad. Tegen twaalf uur loop je naar het Oude Stadsplein, waar het beroemde Praagse Orloj zich bevindt. Het is op deze plaats dat de belangrijkste actie zich ontvouwt. Samen met het slaan van oude klokken klinken van alle kanten nieuwjaarswensen in verschillende talen en vliegen er doppen en champagnekurken de lucht in. Mensen dansen, kussen en genieten van de vakantie.

Stap 5

Als je geen voorstander bent van vrolijke massafestiviteiten, ontmoet dan het nieuwe jaar op het Wenceslasplein, waar op dit moment een concert plaatsvindt. Het publiek is daar veel rustiger.

Stap 6

De indruk van de vakantie zal onvolledig zijn als je op de avond van 1 januari niet naar de Karelsbrug komt. Raak het standbeeld van Jan Nepomuk aan, die wensen vervult (je zult hem één voor één herkennen van degenen die dorsten naar een nieuwjaarswonder). Om de dag af te sluiten, is de Karelsbrug de beste plek om het prachtige halfuur durende vuurwerk te bewonderen.

Aanbevolen: