Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Italië

Inhoudsopgave:

Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Italië
Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Italië

Video: Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Italië

Video: Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Italië
Video: Vakantie (2019) Film 2024, April
Anonim

Temperamentvolle Italianen houden van en vieren vakanties groots, luidruchtig en leuk. Nieuwjaar in het landmuseum, zoals Italië ook wel wordt genoemd, is een van de meest geliefde en verwachte. De festiviteiten beginnen op 25 december met Katholieke Kerst en eindigen op 6 januari met Driekoningen. Dit is een mooie kans om het nieuwe jaar voor jezelf te verlengen en volop te genieten van de nationale smaak van dit gastvrije land.

Hoe nieuwjaar te vieren in Italië in
Hoe nieuwjaar te vieren in Italië in

instructies:

Stap 1

Oudejaarsavond in Italië is een officiële feestdag en wordt groots gevierd, typisch voor Italianen: met traditionele festiviteiten, kleurrijk vuurwerk, straatconcerten en optredens. In alle steden van Italië worden kerstbomen op pleinen geplaatst, slingers opgehangen, etalages en restaurants versierd. In Rome, om zes uur 's avonds, stopt de beweging van het grondtransport, en de Eeuwige Stad wordt verlicht door talloze lichten, zangers en circusartiesten treden op op geïmproviseerde locaties. Het hoogtepunt van de vakantie vindt plaats op het centrale plein van Piazza del Popolo, waar veel mensen samenkomen om naar het grandioze vuurwerk te kijken en tot de ochtend plezier te hebben met de artiesten die op het podium optreden. En op de eerste dag van het nieuwe jaar vindt er een traditionele processie bij kaarslicht plaats in de catacomben van St. Priscilla.

Stap 2

Romantische toeristen kunnen het nieuwe jaar vieren in Venetië. In de stad van de liefde voor de vakantie worden kerstbomen versierd met slingers en bloemen, en de marmeren leeuwen die het Palazzo bewaken worden op nieuwjaarsmutsen gezet en op witte baarden geplakt. Op jachten worden vlaggen gehesen met de afbeelding van Babbo Natale, de Italiaanse tegenhanger van de kerstman. En de grijsharige Babbo Natale zweeft zelf in een gondel langs de lintkanalen en verwelkomt de stedelingen en toeristen. De nieuwjaarsfeesten beginnen met concerten en gekostumeerde processies, en dichter bij middernacht stromen tienduizenden mensen naar Piazza San Marco, waar onlangs de nieuwjaarskusceremonie is gehouden. Duizenden Italianen en toeristen van over de hele wereld komen naar Venetië om te kussen in liefde, vrede en harmonie in de tijd van het nieuwe jaar. Op de enorme schermen die op het plein zijn geïnstalleerd, worden continu frames getoond van films met de meest bekende kussen, en een gouden regen van sterren en harten valt uit de lucht op de demonstranten die zich op het plein hebben verzameld. Na de "collectieve kus" op San Marco begint een kleurrijke show die tot de ochtend duurt.

Stap 3

In de skigebieden van Italië, in kleine steden, vieren ze het nieuwe jaar in nationale tradities, en alle vakantiegangers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan volksfeesten. In jeugdresorts zijn bars de hele nacht open en disco's houden niet op. Iedereen kan entertainment naar zijn zin vinden.

Stap 4

Volgens een lange traditie in Italië is het gebruikelijk om met nieuwjaar oude dingen uit de ramen te gooien: borden, kleding en zelfs meubels. Er wordt aangenomen dat als je oude dingen op oudejaarsavond weggooit, je het komende jaar zeker nieuwe zult kopen. Confetti, vuurwerk en sterretjes vliegen uit de ramen achter oude dingen aan. Daarom is het in de eerste minuten van het nieuwe jaar beter om niet in woonwijken te lopen.

Stap 5

Volgens een andere oude traditie dragen Italianen rode kleding en altijd rood ondergoed om het nieuwe jaar te vieren. Deze kleur wordt verondersteld geluk en geluk te brengen in het komende jaar.

Stap 6

Seizoensverkoop begint in Italiaanse winkels op 2 januari en er is een geweldige kans om geschenken en souvenirs te kopen met grote kortingen.

Aanbevolen: