Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oude Kalender?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oude Kalender?
Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oude Kalender?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oude Kalender?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oude Kalender?
Video: 14 september is de dag van de verandering, raad eens hoeveel geld. Schrijf een wens, deze komt voor 2024, April
Anonim

Het oude nieuwjaar in Rusland is als het laatste akkoord in een reeks lange januarivakanties. Daarom geloven velen dat het niet slechter gevierd moet worden dan de belangrijkste. Bovendien zijn er een aantal tradities, hoe je het nieuwe jaar precies volgens de oude kalender kunt en moet vieren.

Hoe het nieuwe jaar te vieren volgens de oude kalender?
Hoe het nieuwe jaar te vieren volgens de oude kalender?

De traditie van het vieren van het oude nieuwjaar begon in Rusland sinds 1918. Op dit moment vond er een verandering in de chronologie plaats in Rusland. Ondanks het feit dat de Russen deze traditie als de hunne beschouwen, vieren verschillende andere staten over de hele wereld deze feestdag. Zo is er een traditie om het oude nieuwjaar te vieren in Servië en Montenegro, maar ook in Letland, Oekraïne, Moldavië, Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Georgië en Griekenland..

Tradities van het vieren van het oude nieuwe jaar

Het is op het oude nieuwjaar dat het gebruikelijk is om actief te zingen. Als het op het platteland aankomt, verkleden jongeren zich in klederdracht, leiden ze rondedansen en bezoeken ze buren en vrienden. De traditie van het zingen verspreidt zich echter geleidelijk naar steden. Dus vandaag is het een heel gewone optie om in de straten van zelfs een metropool een groep jonge mensen in interessante ongewone kostuums te ontmoeten.

Als je ver verwijderd bent van de tradities van het zingen, kun je ze vervangen door alternatieve methoden. Zo kunt u bijvoorbeeld met het hele gezin samenkomen en skiën, sneeuwpoppen maken en sneeuwballen spelen.

Natuurlijk is een feest een integraal onderdeel van het feest. De sfeer moet warm en huiselijk zijn. Wat de gerechten betreft, is het noodzakelijk om een verscheidenheid aan opties te serveren - stevig en smakelijk. Traditioneel worden kutya, dumplings en varkensvleesgerechten bereid voor het oude nieuwe jaar.

De traditie van het openen van champagne voor het klokkenspel wordt bewaard in het oude nieuwe jaar. Het enige dat de klok voor u kan verslaan, is alleen op een vooraf voorbereide video-opname. Aan verlangens wordt niet meer gedacht, maar er kan getoast worden - wensen voor goed, liefde, geluk, slechte gezondheid en geluk zullen immers nooit overbodig zijn.

Moderne tv-zenders brengen ook hulde aan tradities en proberen het programma op 31 december en op het oude nieuwjaar te herhalen. Natuurlijk in een uitgeklede versie, maar toch.

Waarzeggerij voor het oude nieuwe jaar

Waarzeggerij is een van de constante tradities voor het oude nieuwe jaar. En absoluut raadt iedereen - van jongeren tot ouderen. De onderwerpen zijn verschillend. Voor jongeren - de zoektocht naar hun verloofde, voor volwassenen - vragen over het lot van dierbaren en kinderen.

Raden is het beste in nauw gezelschap. Dit is zowel interessanter als leuker.

Tekenen voor het oude nieuwe jaar

Ondanks dat Nieuwjaar een seculiere feestdag is, heeft het ook een verwijzing naar religieuze wortels. Dus bijvoorbeeld sinds het was op deze dag, volgens het evangelie, dat Christus werd besneden, dus het is niet nodig om iets te snijden.

De dorpelingen gaan die dag de tuin in en schudden de sneeuw van de bomen. Er wordt aangenomen dat dit soort ritueel de vegetatie beschermt tegen wormen en ander ongedierte.

Oud en nieuw vieren is leuk en interessant. Probeer hierin geen heilige betekenis te vinden. Geniet gewoon van het moment. Niet iedereen heeft immers de kans om de belangrijkste feestdag van het jaar nog een keer te vieren.

Aanbevolen: