Hoe Een Kerstboom In Oude Stijl Aan Te Kleden Voor Het Oude Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kerstboom In Oude Stijl Aan Te Kleden Voor Het Oude Nieuwe Jaar?
Hoe Een Kerstboom In Oude Stijl Aan Te Kleden Voor Het Oude Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Een Kerstboom In Oude Stijl Aan Te Kleden Voor Het Oude Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Een Kerstboom In Oude Stijl Aan Te Kleden Voor Het Oude Nieuwe Jaar?
Video: Vlogmas Kerstboom optuigen! | Aimée van der Pijl 2024, April
Anonim

Het versieren van een kerstboom voor het nieuwe jaar in de oude stijl is een van de eenvoudigste en meest geavanceerde opties. U hoeft niet veel geld uit te geven aan zo'n decor. Maar bekwame handen en een rijke fantasie zullen zeker van pas komen.

Kerstboom in oude stijl
Kerstboom in oude stijl

Waar te beginnen met het versieren van een kerstboom?

Om te beginnen met het versieren van een kerstboom in de oude stijl, moet je de stam maskeren. Probeer hiervoor de boomstam voorzichtig in te pakken met wit of groen dik papier. Je kunt hiervoor ook stof gebruiken. Leg wat kegels en noten op de plooien van de stof op de vloer. Maar zet ze niet in een bepaalde volgorde. Integendeel, er zou een schilderachtige wanorde moeten zijn. Plaats de figuren van de Kerstman met het Sneeuwmeisje onder de boom. In principe kun je ook een Sneeuwpop beeldje gebruiken.

Vergeet niet dat je de boom in de oude stijl versiert. En in de oudheid waren er geen slingers en elektriciteit. Mensen waren aan het versieren en aten met kaarsen. Maar dat betekent niet dat de ervaring van vorige generaties hier ook gebruikt moet worden. Neem gewoon een heel dunne, niet-knipperende slinger met kleine witte of blauwe lampjes. Het is perfect voor een discreet hoogtepunt van een kerstboom. Meer verlichting is het niet waard. Dit is niet het belangrijkste voor een kerstboom die in de oude stijl is gedecoreerd.

Slingers in de oude stijl

Nu kunt u doorgaan met het versieren van de kerstboom met originele slingers. Trouwens, in de oudheid waren ze enorm populair. Vaak werden ze in die tijd met de hand gemaakt op een of andere geïmproviseerde manier. Laat de kinderen je helpen interessante slingers te maken van papier, noten, lijsterbes en stukjes sinaasappelschil. Het is ook toegestaan om kant geborduurd met kralen te gebruiken om slingers te maken. Zo werd spar ooit versierd in rijke huizen. Dure kant was een essentieel kenmerk.

Kerstboom speelgoed

Ouderwets speelgoed kun je het beste met je eigen handen maken. Er kunnen mooie beeldjes worden gesneden op basis van gekleurd papieren ansichtkaarten waar ooit veel vraag naar was. Ik bedoel feeën, verschillende dieren en sneeuwmannen, die je spar zeker zullen kunnen versieren. Hang mandarijnen en snoepjes aan de boom in plaats van ballen. Noten verpakt in zilverfolie zien er erg interessant uit op de nieuwjaarsboom.

Het wordt ook aanbevolen om wat oud speelgoed toe te voegen. Maak Matryoshka of Peterselie, of ander speelgoed van restjes stof en hang aan de boom. Gebruik je fantasie ten volle.

Als alle bovenstaande instructies worden gevolgd, ontvang je een kerstboom die je herinnert aan verre, magische tijden.

Aanbevolen: