Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oosterse Kalender?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oosterse Kalender?
Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oosterse Kalender?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oosterse Kalender?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Volgens De Oosterse Kalender?
Video: Chinees nieuwjaar 2021: wat u moet weten over het jaar van de os 2024, Mei
Anonim

Na een rustpauze na een reeks winterfeesten is het goed om weer terug te keren naar de feestelijke sfeer. Hiermee maak je een oosters nieuwjaar. Om hem echter volgens alle regels te ontmoeten, moet je een beetje leren over zijn tradities en gebruiken.

Hoe het nieuwe jaar te vieren volgens de oosterse kalender?
Hoe het nieuwe jaar te vieren volgens de oosterse kalender?

instructies:

Stap 1

Vergeet niet dat het de moeite waard is om je van tevoren voor te bereiden op de juiste vergadering van het nieuwe jaar volgens de oosterse kalender. Ontdek wat er die dag op tafel mag en wat strikt verboden is, welke kleuren in kleding en decoratie welkom zijn en wat niet, wat kan worden gedaan om het hele volgende jaar geluk, gezondheid en rijkdom in je huis te halen. Denk vooruit over alles - van de outfit tot de kleur van de tafelkleden, bestek en zelfs kaarsen. In het jaar van de tijger werd bijvoorbeeld aanbevolen om het feest te versieren met gestreepte kaarsen.

Stap 2

Bereken op welke dag dit jaar het nieuwe jaar wordt gevierd volgens oosterse tradities. Het Lentefeest, zoals het ook wel wordt genoemd, vindt plaats na de winterzonnewende en wordt gevierd om middernacht van de tweede nieuwe maan. Op deze nacht vertrekt de oude meester - een van de twaalf dieren, en er komt een nieuwe.

Stap 3

Houd er rekening mee dat het niet voldoende is om alleen te weten dat volgend jaar het jaar van de Tijger of bijvoorbeeld de Kat zal zijn. Om het nieuwe jaar goed te vieren volgens de oosterse kalender, moet u er rekening mee houden dat in elk specifiek jaar een van de vijf kleuren en elementen overeenkomt met het dier. In totaal resulteert dit in één zestigjarige cyclus, bestaande uit vijf twaalfjarige. Dus het nieuwe jaar 2012 volgens de oosterse kalender zal op 23 januari komen en de eigenaar zal de zwarte draak zijn (element - water).

Stap 4

Ontdek legendes en verhalen over de oorsprong van oosterse nieuwjaarstradities. Ontdek waarom de dieren in deze volgorde zijn opgesteld, en waarom verschillende dieren in sommige jaren tot hun recht komen. Dit zal je helpen om dieper in de geheimen van de viering van dit evenement te duiken en je aan te sluiten bij de cultuur van China en Japan.

Stap 5

Bepaal uw element om te begrijpen of de eigenaar van het komende jaar u zal betuttelen. Onthoud het laatste cijfer van je geboortejaar: water, waarvan de kleur zwart en blauw is, is verantwoordelijk voor 2 en 3; wit metaal - voor 0 en 1; de aarde, die overeenkomt met de kleuren oker, citroen en geel, nam 8 en 9 voor zichzelf; 6 en 7 betekenen dat je element roze en rood vuur is; en degenen die geboren zijn in het jaar eindigend op 4 en 5 leven onder auspiciën van een boom, hun kleuren zijn blauw of groen.

Stap 6

Vergeet niet om een traktatie op tafel te zetten voor de patroonheilige van het komende jaar, en dan kun je zeker zeggen dat je het nieuwe jaar correct hebt ontmoet volgens de oosterse kalender.

Aanbevolen: