Hoe Het Nieuwe Jaar Op Een Oosterse Manier Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar Op Een Oosterse Manier Te Vieren?
Hoe Het Nieuwe Jaar Op Een Oosterse Manier Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Op Een Oosterse Manier Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Op Een Oosterse Manier Te Vieren?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

In elk land van het Oosten zijn er verschillende gebruiken om het nieuwe jaar te vieren. Maar overal wordt het als een gezinsvakantie beschouwd. Er zijn ook bepaalde boeddhistische tradities die hen verenigen in één canvas voor alle oostelijke machten van Azië. Europeanen vieren deze feestdag soms ook en nemen oosterse gewoonten aan. Hoe ongewoon is het om het nieuwe jaar te vieren?

Hoe het nieuwe jaar op een oosterse manier te vieren?
Hoe het nieuwe jaar op een oosterse manier te vieren?

instructies:

Stap 1

Vier het nieuwe jaar in het oosten op de eerste dag van de winternieuwe maan. De datum van de viering komt altijd op verschillende tijdstippen volgens de maankalender. Het valt tussen 20 januari en 20 februari, dus bereken het. Vier elke viering van het begin van het jaar op een speciale manier - in overeenstemming met de twaalf dieren waaraan, volgens de oude legende, Boeddha een jaar heerschappij op aarde gaf: Haan, Aap, Schaap, Paard, Slang en Varken. Evenals Hond, Draak, Haas, Tijger, Os en Rat.

Stap 2

Dat wil zeggen, als je het nieuwe jaar viert, behaag dan zijn meester - kook precies die gerechten waar dit beest de voorkeur aan geeft. Richt je huis passend in: plaats een afbeelding of beeldje van het jaarsymbool op een prominente plek. Maak het dier niet boos, anders zal het hele jaar niet succesvol zijn. Afhankelijk van met welk cijfer het jaar eindigt, hoort het bij een bepaalde symboliek. Tel bijvoorbeeld 9 en 8 als jaren van geel, 7 en 6 - rood, 5 en 4 - blauw, 3 en 2 - zwart, 1 en 0 - wit. Kleed je voor de vakantie volgens de kleur van het jaar.

Stap 3

Begin ruim van tevoren met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar. Voer een algemene schoonmaak van uw huis uit. Betaal alle belastingen en schulden vooruit om een nieuwe schuldenvrije periode te beginnen. Bevestig dennentakken aan de poort van het huis of aan de deuren. Hang linten met munten, maskers van mensen, lantaarns en briefjes met wensen in de vorm van kwatrijnen aan de muren. Volgens feng shui, hang glitterklatergoud in het noordoosten en noorden voor academisch en carrièresucces. Voor succes in zaken en gezondheid, versier het midden van het huis met een glanzende iriserende of elektrische zaklamp. Versier de spiegel en het bed niet met regen en serpentijn, om geen conflicten en teleurstellingen te veroorzaken.

Stap 4

Vier Paasnieuwjaar 15 dagen waarin je alleen nieuwe kleding mag dragen. Voor een feestelijke tafel kookt u zeevruchten, ronde cakes gemaakt van rijstmeel in plantaardige olie, bonen, rijstsoep, pasta, vlees en driehoekige dumplings gekruid met hete knoflook en sojasauzen, salades en zoetigheden. Zet elk soort voedsel op een bepaalde plaats. Zet fruit- en rijstgerechten in het midden van de tafel. Plaats vleesgerechten aan de westkant, en visgerechten aan de oostkant. Zet de rest van de borden op lege plekken.

Stap 5

Bezoek op de dag van het begin van het nieuwe jaar alle familieleden, buig aan de voeten van de oudste van hen. Wissel dan cadeautjes uit. Geef onder de geschenken aan volwassenen en kinderen munten verpakt in een rode papieren verpakking. Dit betekent een wens voor welzijn en welvaart. Daarnaast is het gebruikelijk om dure cadeaus te geven. Voor aanvang van de viering herdenkt u uw voorouders aan de offertafel. Doe rijst met water, wodka en brandende wierook erop.

Stap 6

Neem op het plein deel aan grote processies en massale gekostumeerde optredens met vuurwerk, stelten, vuurwerk, papieren draken en tijgers. 's Avonds met je gezin aan tafel zitten, jezelf helpen, elkaar gezondheid, geluk, succes en liefde toewensen.

Aanbevolen: