Hoe Niet Te Bevriezen Op Een Ijsbaan

Inhoudsopgave:

Hoe Niet Te Bevriezen Op Een Ijsbaan
Hoe Niet Te Bevriezen Op Een Ijsbaan

Video: Hoe Niet Te Bevriezen Op Een Ijsbaan

Video: Hoe Niet Te Bevriezen Op Een Ijsbaan
Video: Hoe blijft het ijs op de schaatsbaan bevroren? | Doen Ze Dat Zo? | Het Klokhuis 2024, April
Anonim

De winter gaat gepaard met veel entertainment: skiën, schaatsen, sleeën, sneeuwpoppen maken, enz. Het is erg belangrijk om enkele regels te kennen om niet te bevriezen op straat. Het belangrijkste doel is om plezier te hebben en niet ziek te worden.

Hoe niet te bevriezen op een ijsbaan
Hoe niet te bevriezen op een ijsbaan

instructies:

Stap 1

Lekker eten voordat je naar de ijsbaan gaat. Het is wenselijk dat dit een volwaardig warm gerecht is. Zoals u weet, wordt in de kou een deel van de energie die met voedsel wordt geleverd, omgezet in warmte. Eiwitverrijkte voedingsmiddelen hebben de hoogste verwarmende eigenschappen: zuivel-, vis- en vleesgerechten. Geef als drankje de voorkeur aan hete thee met citroen.

Stap 2

Als je hete koffie of thee hebt gedronken voordat je naar de ijsbaan gaat, probeer dan minder te praten. Anders loop je het risico verkouden te worden.

Stap 3

Houd je voeten warm als je op de ijsbaan bent. Onthoud: de bloedcirculatie vertraagt in de kou. Zorg ervoor dat u wollen sokken aan uw voeten draagt. Skates mogen je voeten niet belemmeren, houd hier rekening mee bij het kiezen ervan. Als je voelt dat je voeten beginnen te bevriezen, ga dan naar binnen om op te warmen.

Stap 4

Handen hebben ook bescherming nodig tegen de kou. Smeer ze in met een voedende crème voordat je de ijsbaan op gaat. Let op: bevroren handen kunnen reuma en polyartritis, keelpijn en dermatitis op de huid verergeren. Vergeet de wanten niet naar de schaatsbaan. Als de buitentemperatuur onder de 10 graden is, verwarmen handschoenen je handen niet.

Stap 5

Vergeet niet een hoed te dragen op de ijsbaan, zeker als de temperatuur lager is dan 5 graden. Als je roodheid van de oorschelpen opmerkt, ga dan onmiddellijk de kamer in. Frostbite kan u bedreigen met middenoorontsteking of sinusitis.

Stap 6

Koud heeft ook een negatief effect op het haar. Als je zonder hoed naar de ijsbaan gaat, loop je het risico je krullen te beschadigen. Draag een hoed tijdens het koude seizoen, het zal je gezondheid en schoonheid behouden.

Stap 7

Bij extreme kou beginnen allereerst het puntje van de neus en de wangen te bevriezen. Smeer je gezicht met een vochtinbrengende crème voordat je naar de ijsbaan gaat. Geef aan de vooravond ook de peelingprocedure en het gebruik van verschillende scrubs op. In het koude seizoen raden schoonheidsspecialisten zachte huidverzorging aan.

Aanbevolen: