Hoe Ga Je Niet In Een Binge Op Oudejaarsavond?

Inhoudsopgave:

Hoe Ga Je Niet In Een Binge Op Oudejaarsavond?
Hoe Ga Je Niet In Een Binge Op Oudejaarsavond?

Video: Hoe Ga Je Niet In Een Binge Op Oudejaarsavond?

Video: Hoe Ga Je Niet In Een Binge Op Oudejaarsavond?
Video: stoppen met BINGE EATING 👌🏼 #tips 2024, Mei
Anonim

Lange en gezellige nieuwjaarsvakantie, voor velen bijna twee weken… Betoverende feesten, ontmoetingen met vrienden en familie, een royaal feest met eten en alcoholische dranken. Niet iedereen zal na het vieren van het nieuwe jaar en Kerstmis snel terug kunnen keren naar een normaal, nuchter leven. Voor iemand is een langverwachte vakantie een reden om 'onder diploma' te gaan. Hoe ga je niet in een eetbui op oudejaarsavond en is het mogelijk om snel nuchter te worden?

Hoe ga je niet in een binge op oudejaarsavond?
Hoe ga je niet in een binge op oudejaarsavond?

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende fout van veel alcoholisten, hun familie en vrienden is een categorisch verbod op het drinken van alcohol op nieuwjaarsvakanties. Zulke mensen geloven dat de echtgenoot (vader, zoon, vriend) op oudejaarsavond niet zal gaan drinken op het klokkenspel en niet verder zal breken. Deze mening is misleidend. Als een persoon wil drinken, zal niets (en niemand) hem stoppen. Het is beter om een norm voor jezelf of een geliefde te stellen (een flesje bier, een paar glazen wijn, een glas wodka), zodat je een beetje kunt ontspannen in een aangenaam gezelschap. Dan hoef je niet te zoeken naar antwoorden op de vragen hoe je uit de eetbui komt of waar je een dronkaard codeert zonder zijn medeweten.

Stap 2

Nu een paar regels voor degenen die de langverwachte vakantie willen ontmoeten, maar bang zijn om binnen een paar uur in slaap te vallen met hun gezicht in de traditionele salade "Olivier", of zelfs onder de tafel vanwege de frequente inname van " Op de borst". Ten eerste moet je niet drinken op een lege maag, maar na het eten van iets warms, stevigs, zoals een kom soep, salade met mayonaise, elk aperitief met vlees of vis. Hierdoor wordt de alcohol langzamer opgenomen. Ten tweede is het absoluut noodzakelijk om een snack op elk glas te hebben, maar het is het niet waard om het weg te spoelen met sap of frisdrank. Ten derde is het raadzaam om tussen toasts door te bewegen, dansen, met vrienden te praten, dat wil zeggen pauzeren en luchten.

Stap 3

Het oude maar effectieve advies om langer dronken te blijven en een volgende kater te voorkomen, is om geen drankjes te mixen. Als je wijn of champagne hebt gekozen, is het niet langer de moeite waard om te "valsspelen" met wodka of bier. Het is niet overbodig om pillen "van het hoofd" voor de ochtend, vitamines en soms - en "Antipohmelin", "Alkozeltser" in te slaan. Een andere misvatting is om de dronkaard 's ochtends niet dronken te laten worden vanwege de angst voor eetbuien. Een glaasje bier zal hem geen kwaad doen, maar daadwerkelijk de dosering verhogen is het niet waard. Dit zal geen "behandeling" meer zijn, maar alcoholmisbruik.

Nieuwjaar vieren bij een alcoholist
Nieuwjaar vieren bij een alcoholist

Stap 4

Wil je relatief langer "nuchter" blijven? Drink meer drinkwater zonder gas, snack op takjes peterselie, dille, sinaasappels, andere citrusvruchten, muntblaadjes. Het belangrijkste is dat u niet rookt terwijl u alcoholische dranken drinkt. Het explosieve mengsel van alcohol en tabak "raakt" het lichaam sneller.

Stap 5

Stel de maximaal toegestane dosis voor jezelf in als je niet weet hoe je niet in een eetbui moet gaan met nieuwjaar. Stel een 'supervisor' aan als je jezelf niet vertrouwt. Laat het geen breekbaar meisje of vrouw zijn, maar een gezaghebbende vriendin, een van de ouders. Denk aan de regel die door wetenschappers is getest: als je niet meer dan 50 g wodka per uur drinkt, wordt deze dosis volledig geëlimineerd uit een gezond lichaam. Je kunt minstens maandenlang elk uur 30-40 ml drinken, in dit geval wordt niemand bedreigd met hard drinken. Tel de doses echter niet bij elkaar op: als u in een uur 200 ml drinkt, en in de hoop de volgende 3 uur toast over te slaan, kunt u niet uit de alcoholvergiftiging komen.

Stap 6

Advies aan vrienden en familie die zich zorgen maken over een geliefde: laat hem de vakantie niet vieren met alcoholische vrienden. Geef een huisfeest, bezoek je alcoholarme vrienden, ga op reis, maak een wandeling. Laat de echtgenoot of vader drinken, maar een beetje, en niet "de kraag vullen" met degenen die zelf niet geremd zijn. Koop een fles elite cognac, dure whisky, laat je vriend de smaak proeven en beoordeel geleidelijk de graden, het plezier van alcohol "stretchend".

Stap 7

Het belangrijkste is dat u de alcoholist niet alleen laat met alcoholische dranken, vooral niet alleen. Laat hem afleiden door zijn familie, familieleden, zijn vrije tijd besteden aan nuttige dingen. Als een persoon een eetbui heeft gehad, aarzel dan niet om contact op te nemen met een specialist, een narcoloog, wees niet bang voor latere codering.

Aanbevolen: