Hoe En Waar Een Weekend In St. Petersburg Door Te Brengen Interessant En Leuk

Inhoudsopgave:

Hoe En Waar Een Weekend In St. Petersburg Door Te Brengen Interessant En Leuk
Hoe En Waar Een Weekend In St. Petersburg Door Te Brengen Interessant En Leuk

Video: Hoe En Waar Een Weekend In St. Petersburg Door Te Brengen Interessant En Leuk

Video: Hoe En Waar Een Weekend In St. Petersburg Door Te Brengen Interessant En Leuk
Video: Видеотур Courtyard by Marriott St Petersburg Center 2024, April
Anonim

Je wilt je weekenden altijd op een leuke, interessante en informatieve manier doorbrengen, zodat je genoeg indrukken hebt voor de hele lange werkweek. Inwoners en gasten van St. Petersburg kunnen alleen maar benijd worden - er zijn veel ideeën voor een onvergetelijk weekend in deze stad. U kunt kiezen voor een actieve vakantie, dagen in musea of theaters doorbrengen, langs rivieren en kanalen rijden - er zijn mogelijkheden voor elke smaak, budget en seizoen.

Hoe en waar een weekend in St. Petersburg door te brengen interessant en leuk
Hoe en waar een weekend in St. Petersburg door te brengen interessant en leuk

instructies:

Stap 1

Een geweldige optie voor recreatie is wandelen in het historische centrum. Het meest interessante is om een specifieke route te ontwikkelen en te plannen. Denk aan ontbijt en lunch in cafés of restaurants en natuurlijk speciale koffie in een van de vele koffiehuizen. Let op: hoe lager de temperatuur buiten, hoe meer pauzes je nodig hebt.

Stap 2

Het weekendscenario is grotendeels afhankelijk van het weer. Als het buiten koud en winderig is, plan dan binnenactiviteiten. Ga bij warm en zonnig weer de frisse lucht in. Maak bijvoorbeeld een ritje met een van de sightseeing riviertrams die rijden van mei tot oktober. Zoek ze op een willekeurige promenade in het centrum. Je kunt een standaard route kiezen of je eigen route samenstellen. Eigenaren van privéboten zullen helpen om het te implementeren. Als je een riviertocht plant, neem dan zeker een jas of warme jas mee - het kan koud worden op het water.

Stap 3

Maak in het voor- en najaar zeker een uitstapje naar de buitenwijken. Het seizoen van de fonteinen opent in mei - dit is een reden om Peterhof te bezoeken. En in september moet je door de steegjes van Pavlovsk of Gatchina wandelen, bier drinken op open veranda's en varen in parken.

Stap 4

Als u geïnteresseerd bent in theaters, reserveer dan vooraf tickets. Tickets kunnen worden gekocht bij loketten in straten en metrostations, en bijna allemaal zijn ze geautomatiseerd - u kunt direct op de monitor een lege stoel kiezen. Het actieve theaterseizoen begint in de herfst, wanneer er twee grote festivals zijn - "Baltic House" en "Alexandrinsky". Beroemde klassieke muziek-, opera- en balletfestivals vinden plaats in december en mei. En kinderen moeten meegenomen worden naar een nieuwe musical in het Zazerkalye kindermuziektheater.

Stap 5

Een leuk idee voor een weekend is een bezoek aan het museum. De Hermitage is bijvoorbeeld een win-win-optie voor zowel gasten als inwoners van de noordelijke hoofdstad. Degenen die er voor het eerst zijn, moeten niet alle zalen op een rij doorlopen - stippel je eigen route uit. Alle informatie over het museum is te vinden op de website. Houd er rekening mee dat de toegang gratis is voor scholieren, studenten en senioren, zodat u uw familie-uitje kunt plannen. Kinderen zullen dol zijn op het Zoölogisch Museum - het heeft een enorme collectie - van opgezette mammoeten tot insecten. Je kunt ze ook meenemen naar het St. Petersburg Doll Museum - het plezier van de kinderen is gegarandeerd.

Stap 6

Voor degenen die al de meest bekende galerieën hebben bezocht, zijn er niet-standaard opties zoals een broodmuseum of een watermuseum. De exposities daar zijn niet zo uitgebreid, maar wel erg origineel. Naast stationaire exposities worden er in de stad continu diverse evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld reizende tentoonstellingen, exposities, straatconcerten. Het schema voor elk weekend is te raadplegen op gespecialiseerde internetsites. Daar vindt u ook een bedrijf voor joint ventures - dit soort vrije tijd is nu erg populair.

Aanbevolen: