Hoe Maak Je Een Koningskroon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Koningskroon?
Hoe Maak Je Een Koningskroon?

Video: Hoe Maak Je Een Koningskroon?

Video: Hoe Maak Je Een Koningskroon?
Video: Een kroon maken van papier - Leuk voor Koningsdag! 2024, April
Anonim

Een goed carnavalskostuum voor een jongen is een sprookjesachtig koningskostuum, dat je heel eenvoudig zelf kunt naaien. Alle koninklijke pracht kan worden overgebracht door een fluwelen cape-mantel en natuurlijk een koninklijke kroon. Hoe maak je een koningskroon?

Hoe maak je een koningskroon?
Hoe maak je een koningskroon?

Het is nodig

Dik papier, lijm, verf

instructies:

Stap 1

Meet de omtrek van je hoofd langs een lijn 2-3 cm boven je oren.

Stap 2

Neem een dik vel papier of een vel dun karton dat niet breekt als het wordt opgevouwen, maar stevig genoeg is. Teken een rechthoek waarvan de langste zijde gelijk is aan de gemeten hoofdomtrek plus 1 cm voor het lijmen, en de tweede moet 15 cm zijn.

Stap 3

Verdeel de lange zijde in vijf gelijke delen, markeer deze punten aan beide zijden en trek er evenwijdige lijnen doorheen. Markeer een andere langs de lange lijn en stap 5-7 cm terug. Dit smalle lint wordt de rand van de toekomstige kroon.

Stap 4

Teken willekeurige kroontanden - het kunnen gewoon driehoeken van dezelfde grootte zijn of gekrulde tanden in de vorm van een Franse koninklijke lelie. Vergeet niet dat 1 cm in uw lengte bedoeld is voor het verlijmen van de kroon en houd er geen rekening mee in uw berekeningen. Knip de kroon langs de resulterende contour en lijm deze langs de achternaad.

Stap 5

Droog de gelijmde naad en bedek deze met goudverf. Als zo'n verf niet aanwezig is, kan de kroon worden geplakt met folie of worden geverfd met gewone aquarellen in geel. Om het op goud te laten lijken, voegt u een beetje bruin toe aan de gele verf, dit geeft het een edele goudtint.

Stap 6

Droog de verf en schilder vervolgens de kroon volgens uw idee van koninklijke pracht. Om ervoor te zorgen dat het bij hen past, kunnen verschillende kralen, strass-steentjes en glitters op het oppervlak worden gelijmd, dat kan worden gekocht bij handwerkwinkels.

Stap 7

Begin met de plechtige kroning, we hopen dat de metingen correct zijn gedaan, en ze zal niet op de koninklijke oren zitten, maar trots langs het voorhoofd pronken.

Aanbevolen: