Trouwen In Besloten Kring: 6 Tips Voor Het Organiseren Van Een Droomvakantie

Inhoudsopgave:

Trouwen In Besloten Kring: 6 Tips Voor Het Organiseren Van Een Droomvakantie
Trouwen In Besloten Kring: 6 Tips Voor Het Organiseren Van Een Droomvakantie

Video: Trouwen In Besloten Kring: 6 Tips Voor Het Organiseren Van Een Droomvakantie

Video: Trouwen In Besloten Kring: 6 Tips Voor Het Organiseren Van Een Droomvakantie
Video: Persoonlijke ceremonie bruiloft: 8 tips - SIT u0026 TALK TWD 2024, Maart
Anonim

Een microbruiloft, of een bruiloft voor een kleine kring van gasten, is een actuele trend die de hele wereld overspoelt. De voordelen van deze formule liggen voor de hand: u kunt besparen op eten en transport, u hoeft geen onaangename persoonlijkheden uit te nodigen en u kunt een feest naar wens organiseren. 6 tips vertellen je hoe je van een bruiloft in besloten kring een mooie en onvergetelijke vakantie maakt.

Pasgetrouwde dans
Pasgetrouwde dans

Een microbruiloft, of een bruiloft voor een kleine kring, is een actuele trend die de hele wereld overspoelt. Volgens industriestandaarden is een microhuwelijk een feest met minder dan 50 gasten. Qua organisatie is de vakantie niet anders dan de traditionele - er is ook een plek voor registratie, een feestelijk feest en een wandeling. Alleen gebeurt alles op kleinere schaal en voor een kleinere kring van gasten. Soms is dit zelfs een evenement voor twee - de bruid en bruidegom.

Om een belangrijke dag te laten slagen en geweldige herinneringen achter te laten, moet je de kwestie van organisatie zorgvuldig benaderen. 6 tips vertellen je wat je moet doen en hoe je een privéhuwelijk kunt plannen.

1. Bepaal de kring van gasten en verstuur uitnodigingen

Trouwuitnodigingen
Trouwuitnodigingen

Wie wil je zien op de bruiloft is een van de moeilijkste vragen. In de context van een microviering lijkt de taak om de lijst met gasten tot een minimum te beperken volkomen onoplosbaar.

Het basisrecht is om alleen naaste familieleden en wederzijdse vrienden van de bruid en bruidegom te bellen. Idealiter kennen alle genodigden elkaar en zijn er geen conflictsituaties tussen hen. Zo voorkom je onnodige stress tijdens het huwelijksfeest en is de sfeer zo warm en comfortabel mogelijk.

Als u zich houdt aan de traditie van het verzenden van schriftelijke uitnodigingen, moet u dit 2-3 maanden voor de bruiloft doen en 1 maand voor de viering om een antwoord vragen. Vergeet gasten niet op de hoogte te houden van eventuele organisatorische wijzigingen: stel ze zo nodig telefonisch of per e-mail op de hoogte.

2. Bereken uw budget

Een micro-huwelijk trekt echt veel mensen aan met de mogelijkheid om geld te besparen - met een klein aantal gasten dalen de kosten van vervoer, eten, alcohol en souvenirs (als je ze aan de aanwezigen gaat presenteren).

Tegelijkertijd betekent een bruiloft in kleine kring helemaal niet budgettair of zelfs arm. Integendeel, het bespaarde geld kan worden besteed aan een aantrekkelijker restaurant, mooie aankleding, de lekkerste dingen voor jezelf en je gasten. Als gevolg hiervan zal een vakantie in het gezelschap van 5-20 vrienden en familie indrukwekkender blijken te zijn dan massale festiviteiten voor 250 personen.

3. Begin vooruit te plannen

Professionele weddingplanners raden aan om zo vroeg mogelijk met je voorbereidingen te beginnen, zodat je kunt boeken welk restaurant/schoonheidssalon/bloemist je maar wilt. Houd daarbij rekening met eventuele wijzigingen, bijvoorbeeld als een aantal van je vrienden niet aanwezig kan zijn op de vakantie. Een maand voor de viering, wanneer de kring van gasten zeker bekend is, maak je de laatste aanpassingen aan de voedselkosten, tafeldecoratieplannen, etc.

4. Prioriteren

Een micro-huwelijk is een nogal informele, democratische gebeurtenis in vergelijking met een grote receptie. Maar ook hier is het belangrijk om te bepalen: welk aspect van de viering is voor jou het belangrijkst en spannendst? Misschien is dit een registratie bij de burgerlijke stand, de eerste dans van de pasgetrouwden of een verbluffende afbeelding van de bruid.

Bedenk hoe je dit in een micro-vakantieformaat in de praktijk kunt brengen, denk na over mogelijke obstakels en hoe deze te overwinnen. Wat kan bijvoorbeeld een wandeling vervangen bij slecht weer, of met wie je contact moet opnemen als je problemen hebt met een kapper.

5. Overweeg technische problemen: foto's, video's, webcast

Zoek een goede fotograaf en/of cameraman - een getalenteerde meester maakt prachtige trouwfoto's, zelfs met een minimum aantal gasten. Een belangrijk punt: je moet comfortabel zijn onder het doel van de lens. Idealiter zou een fotograaf op een feest zo moeten werken dat je hem niet opmerkt.

Een Zoom-videoconferentie is een idee voor diegenen die dicht bij het webcast-formaat staan en vrienden en familie willen plezieren die de bruiloft niet in realtime bijwonen. Uw dierbaren zullen het effect krijgen van een levendige aanwezigheid op de viering, en u zult steun en felicitaties krijgen van die mensen die om verschillende redenen niet wilden uitnodigen voor de viering.

6. Doe wat je echt leuk vindt

Beeld
Beeld

Het voor de hand liggende voordeel van een micro-huwelijk is dat je je kunt veroorloven wat onmogelijk of onaanvaardbaar lijkt in een grootschalig feest. Boek bijvoorbeeld een kamer in uw favoriete kleine restaurant, ga op reis met een gezelschap gasten of geef een informeel feest op het platteland. Mee eens, met een menigte onbekende, maar "zeer belangrijke" gasten, dit zal niet werken.

Soms wordt een bruiloft in een kleine kring een repetitie voor een traditioneel grootschalig feest. Hoewel veel pasgetrouwden zo blij zijn met het microformaat dat ze weigeren opnieuw te vieren. Waarom? Op de micro-bruiloft waren ze in de kring van de meest dierbare mensen, ze voelden zich vrij en comfortabel en waren niet eens bang om er dom uit te zien tijdens de eerste dans van de pasgetrouwden.

Aanbevolen: