Hoe Kies Je Een Natuurlijke Kerstboom?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Natuurlijke Kerstboom?
Hoe Kies Je Een Natuurlijke Kerstboom?

Video: Hoe Kies Je Een Natuurlijke Kerstboom?

Video: Hoe Kies Je Een Natuurlijke Kerstboom?
Video: Welke kerstboom kies je? | Kerst | Tuinmanieren 2024, April
Anonim

In de winkels vind je voor elke smaak en kleur wel een kunstkerstboom, maar toch vindt niet iedereen ze leuk. Sommige mensen kopen liever een natuurlijke kerstboom, omdat alleen zij het gevoel van vakantie kan geven en het huis kan vullen met een unieke geur van dennennaalden. Om ervoor te zorgen dat de groene schoonheid een lust voor het oog is en niet afbrokkelt vóór de vervaldatum, moet u bij het kopen rekening houden met verschillende nuances. Dus hoe kies je een natuurlijke boom?

Hoe kies je een natuurlijke kerstboom?
Hoe kies je een natuurlijke kerstboom?

Voordat we beginnen te praten over het kiezen van een natuurlijke kerstboom, wil ik een vraag beantwoorden die velen interesseert: hoe laat is het het beste om dit kenmerk van het nieuwe jaar te verwerven? Dit moet natuurlijk wel vooraf gebeuren. Als u de aankoop uitstelt tot 30 of 31 december, moet u kiezen uit wat er nog over is en in de regel blijft alleen het ergste over.

Hoe kies je een natuurlijke kerstboom?

Let eerst op de grootte van de boom. Na het installeren van de boom moet er veel vrije ruimte in de kamer zijn. Als je duidelijk ziet dat de groene schoonheid te groot is voor je huis, geef dan de voorkeur aan kleinere bomen.

Ook moet u bij het kiezen van een kerstboom beginnen waar deze zal staan. Voor hoeken is zo'n boom geschikt, die een asymmetrische "pluis" heeft - hij zal handig op de daarvoor bestemde plaats worden geplaatst.

Let bij het kopen van een groene schoonheid op de stam. Als er bomen voor je staan die er precies hetzelfde uitzien, geef dan de voorkeur aan degene met de dikste stam. Hij zegt dat dit een gezonde plant is die voldoende voedingsstoffen op voorraad heeft. Het hangt van hen af hoe lang de boom thuis zal staan. Een boom met een hoogte van 1,5 meter heeft een stam in diameter van minimaal 5-6 centimeter.

Welke natuurlijke boom kiezen?

Op de kerstboombazaar vind je niet alleen een huiskerstboom, maar ook veel andere soorten van deze boom. Het is bijvoorbeeld verre van ongewoon om Canadese sparren te zien. Ze zijn goed omdat ze in een warme kamer minder naalden laten vallen. Er zijn ook blauwe sparren. Hun voordelen liggen vooral in het feit dat ze een stevige constructie hebben en de naalden zijn bedekt met een waslaag. Dit betekent dat in de warmte zo'n boom langer kan staan.

Er is ook veel vraag naar dennen. Zo'n boom zal zijn naalden niet beginnen af te werpen, zelfs niet na anderhalve maand. Hetzelfde geldt voor spar. Bovendien kan spar zelfs wortel schieten tijdens het nieuwe jaar.

Na de hierboven beschreven nuances van het kiezen van een natuurlijke kerstboom te hebben geleerd, denk ik dat je gemakkelijk de meest weelderige, mooie en gezonde boom zult krijgen die je tijdens de vakantievakanties zal verrassen!

Aanbevolen: