Wanneer Gaat Het Harry Potter Museum In Moskou Open?

Wanneer Gaat Het Harry Potter Museum In Moskou Open?
Wanneer Gaat Het Harry Potter Museum In Moskou Open?

Video: Wanneer Gaat Het Harry Potter Museum In Moskou Open?

Video: Wanneer Gaat Het Harry Potter Museum In Moskou Open?
Video: What It's Like At The Official Harry Potter Set At Warner Bros. London Studio 2024, April
Anonim

Het is de bedoeling om in Moskou een museum te openen dat gewijd is aan het beroemde personage uit boeken en films Harry Potter. Het project is een initiatief van Russische fans van de jonge tovenaar.

Wanneer gaat het Harry Potter Museum in Moskou open?
Wanneer gaat het Harry Potter Museum in Moskou open?

Bewonderaars van de boeken van de schrijver J. K. Rowling besloten een museum te creëren dat vernoemd is naar de hoofdpersoon van deze romans - de tovenaar Harry Potter. De initiatiefnemers zijn echtgenoten: journalist Natalya en adverteerder Maxim. Ze verwachten het museum in oktober 2012 te openen. De voorbereidingen zijn al enkele maanden aan de gang.

Volgens Natalia kwam het idee spontaan bij haar op, toen ze zich op een dag, op weg naar huis, afvroeg wat ze naast haar werk in het leven zou willen doen. En toen herinnerde ze zich dat ze van kinds af aan dol was op alles wat met Harry Potter te maken had. Eerder heeft Natalia al een virtuele school voor magie gecreëerd, die de Hogwarts-school uit de boeken van Rowling imiteert. In dit virtuele rollenspel luisteren deelnemers naar lezingen over de geschiedenis van magie.

Ze had een idee om een themacafé of iets dergelijks te creëren, en ze deelde dit idee met haar man. Verrassend genoeg waardeerde hij het idee en werd een gelijkgestemde vrouw. Ze besloten dat het museum een ontmoetingsplaats moest worden voor Harry Potter-liefhebbers, omdat ze daarvoor nergens konden samenkomen en communiceren. Het is de bedoeling dat het pand een expositie, een parafernalia-winkel en een café zal huisvesten.

Als het paar de openingsdatum heeft bepaald, dan is het niet helemaal de plek. Maar het is de bedoeling dat het het stadscentrum wordt. En de locatie van het museum moet zodanig zijn dat het gemakkelijk te bereiken is vanuit verschillende delen van de hoofdstad. Het Harry Potter Museum in Moskou zal niet het eerste zijn - zijn analogen bestaan al, bijvoorbeeld in de buitenwijken van Londen in het VK.

Harry Potter-fans sturen Natalia en Maxim themafoto's, kostuums, tekeningen, borduursels, versieringen en andere resultaten van hun werk. Handgemaakte objecten vormen de basis van de toekomstige expositie van het museum. Ook boeken over Potter die in verschillende landen van de wereld en in verschillende talen zijn gepubliceerd, worden als tentoonstellingsstukken geaccepteerd. De eerste tentoonstelling was een tekening van kunstenaar Alina, met daarop Harry's vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Aanbevolen: