Hoe Een Buffet Te Houden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Buffet Te Houden?
Hoe Een Buffet Te Houden?

Video: Hoe Een Buffet Te Houden?

Video: Hoe Een Buffet Te Houden?
Video: 🇹🇭 SMAKELIJK, PLEZIER, INTERESSANT! VOEDSEL IN THAILAND: THAISE BBQ-BUFFET 2024, April
Anonim

De term "buffet" is van Franse oorsprong en vertaald in het Russisch betekent "vork". En inderdaad, tijdens de buffettafel gebruiken gasten dit bestek en eten ze staand. De buffettafel creëert een vrije omgeving voor communicatie, met zelfbediening kunt u een groot aantal mensen uitnodigen. Naleving van de regels voor het organiseren van een buffettafel zal elke vakantie onvergetelijk maken.

Hoe een buffet te houden?
Hoe een buffet te houden?

instructies:

Stap 1

Dit type maaltijd als buffettafel is gekozen voor informele communicatie van het publiek. Verjaardagsfeestjes, afstudeerfeesten, clubevenementen, bedrijfsevenementen en ontmoetingen met klasgenoten kun je het beste organiseren met behulp van een buffettafel.

Stap 2

Volgens de regels voor het vasthouden van een buffettafel worden brede en lange tafels gebruikt, die bevorderlijk zijn voor de ontvangst van een groot aantal mensen. Wordt het evenement bediend door kelners, dan werkt meestal één medewerker met twintig gasten. Grote hoeveelheden miniatuursnacks staan prachtig op tafels uitgestald. Dat gezegd hebbende, is het aan te raden om op één snack per hap te rekenen. Koude hapjes worden geserveerd bij symbolische buffetten en warme bij buffetten die langer dan twee uur duren.

Stap 3

Tafels moeten worden bedekt met een speciaal molton-tafelkleed of een speciale "rok" die de tafelpoten bedekt. Meestal wordt in het midden van de tafel een bloemstuk geplaatst, dat het thema van de bijeenkomst en de tijd van het jaar weerspiegelt. Het wordt aanbevolen om alcoholische dranken aan de rand van de tafel te plaatsen. Dessertdranken en sappen worden geserveerd in grote glazen kannen. Borden voor snacks worden in stapels van tien geplaatst, servetten, messen en vorken worden ernaast gelegd. Glazen en wijnglazen staan op een rij, niet ver van de flessen. Alles moet zo worden geregeld dat elke gast een schoon bord kan pakken en een willekeurig voorgerecht kan kiezen. Tegelijkertijd moet gemak in alles aanwezig zijn - in toegang tot snacks, drankjes en comfortabele gesprekken.

Stap 4

De eersten die op tafel komen zijn snacks die niet worden gelucht, hun consumenteneigenschappen niet verliezen en niet bederven. Kaviaar-, boter- en geleischotels komen op de laatste plaats. Bij het samenstellen van het menu moet u rekening houden met de seizoensinvloeden en smaakvoorkeuren van de gasten. Het aantal snacks wordt bepaald door vijfhonderd gram van het totale boodschappengewicht per gast te berekenen. De meest gebruikelijke manier om een buffettafel zonder obers te organiseren, is om kleine sandwiches, canapés, thee en fruit te serveren. Op een pompeuze buffettafel staan een paar geportioneerde warme gerechten, tien tot twintig soorten snacks, alcohol, dessert, koffie en thee.

Aanbevolen: