Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Hoe mijn kerstboom planten in de tuin? - Tip 10 2024, April
Anonim

Een mooie groene boom is het belangrijkste kenmerk van de nieuwjaarsvakantie. Ondanks de enorme keuze aan kunstmatige analogen, kopen veel mensen liever levende sparren, omdat niets je zo onderdompelt in een feestelijke sfeer als de geur van verse naalden. Om ervoor te zorgen dat een levende boom zo lang mogelijk blijft staan en niet van tevoren afbrokkelt, moeten verschillende belangrijke factoren in aanmerking worden genomen bij het kiezen ervan.

Hoe kies je een levende kerstboom voor het nieuwe jaar?
Hoe kies je een levende kerstboom voor het nieuwe jaar?

instructies:

Stap 1

Een paar weken voor de vakantie staat de markt vol met prachtige pluizige bomen, maar een paar dagen voor het nieuwe jaar zal het behoorlijk moeilijk zijn om zo'n "schoonheid" te vinden en bestaat de kans dat je moet kiezen uit wat er over is. Om dit te voorkomen, is het beter om van tevoren een kerstboom aan te schaffen, maar op voorwaarde dat u een koude ruimte heeft (bijvoorbeeld een garage of balkon) waar u de kerstboom kunt stallen. In een warm appartement met centrale verwarming zal de boom snel uitdrogen en afbrokkelen.

Stap 2

Bij het kiezen van een levendige kerstboom, is het noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van de kamer waar deze zal staan. De boom mag de hele vrije ruimte van de kamer niet rommelig maken en de beweging van bewoners belemmeren.

Stap 3

Let bij het kiezen van een levende spar vooral op de stam, als er sap op verschijnt, betekent dit dat het onlangs is gekapt. Als naalden uit de boom vallen wanneer de stam de grond raakt, dan kun je zo'n boom veilig terugzetten - hij zal zeker niet lang staan. Zorg ervoor dat u de boomstam inspecteert op schimmel en meeldauw.

Stap 4

In de regel moet een gekapte spar minimaal 8 jaar oud zijn, op deze leeftijd weegt een gezonde boom ongeveer 5-7 kilogram en is de basis van de stam minimaal 6 centimeter. Een te dunne stam duidt meestal op een ziekelijke en verzwakte toestand van de spar.

Stap 5

In verse spar hebben de naalden een rijke donkergroene kleur. Als u met uw vingers licht over de naalden van een vers gezaagde boom wrijft, kunt u een lichte vettigheid op de huid voelen en een geurig naaldgeur voelen. Als er geen geur is en de naalden bleek en droog aanvoelen, is de spar hoogstwaarschijnlijk bevroren.

Stap 6

Een verse boom heeft zachte en elastische naalden, die moeilijk af te breken zijn, terwijl ze bij een droge boom erg broos zijn en zelfs bij lichte aanraking van de takken afbrokkelen.

Stap 7

Het is beter om de gekochte kerstboom in jute te wikkelen en vast te binden met een touw, om tijdens het transport de takken bij de boom niet af te breken. Draag de boom naar huis met de top naar achteren om schade aan de onderste takken te voorkomen.

Aanbevolen: