Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Doen Ze Dat Zo?: Hoe worden kerstbomen gekweekt? | Het Klokhuis 2024, Maart
Anonim

Nieuwjaar zonder boom is als een winter zonder sneeuw - het is triest, en dat is alles. De groene schoonheid is een onveranderlijk kenmerk van de belangrijkste feestdag van het jaar. Op de vooravond van oudejaarsavond knipoogt ze vrolijk met kleurrijke lichtjes, geeft een sfeer van magie en sprookjes. Levend groen sparrenhout of sneeuwwit dennenhout met LED's - de keuze is aan u. Het belangrijkste is dat het correct is en u en uw dierbaren tevreden stelt. Een mooie kerstboom is geen aankoop op de vlucht in de pre-vakantie klusjes. Dit sieraad is opbeurend, een lust voor het oog en in alle opzichten veilig.

Hoe kies je een kerstboom voor het nieuwe jaar?
Hoe kies je een kerstboom voor het nieuwe jaar?

instructies:

Stap 1

Bepaal de financiële mogelijkheden van uw gezin. Wat een verspilling kun je je veroorloven, bescheiden of "enigszins" onfatsoenlijk. Het aangeboden assortiment kerstbomen kan je gemakkelijk in verwarring brengen, omdat zo'n aankoop eens in de vijf jaar of meer wordt gedaan, als de groene schoonheid kunstmatig is, niet echt. Uw keuze is direct afhankelijk van de prijs. Neem niet veel meer mee dan u van plan bent uit te geven.

Stap 2

Bedenk waar je de boom gaat plaatsen. In de hal, in een kleine kamer, in de kinderkamer, in de eetkamer. Staat de ruimte het gebruik van hoge sparren in het interieur toe, bijvoorbeeld 310 cm of meer? Zo niet, bepaal dan welke hoogte bij je past. Misschien kom je wel langs met een kleine pluizige dennenboom van 160 cm of een tafelbosschoonheid met een hoogte tot 60 cm.

Stap 3

Kies een model met een kerstboomstandaard. Het apart kopen van dit onderdeel is problematisch, je kunt het niet raden met de diameter van de basis en bevestigingsmiddelen. Het is wenselijk dat de standaard inklapbaar is, met vier steunpunten, gemaakt van metaal. Kunststof "statieven" zijn toegestaan voor lage sparren.

Stap 4

Let op de naalden van sparren of dennen. Van welk materiaal is het gemaakt, of het gemakkelijk te pluizen is, of het weelderig genoeg is. Uiteraard hangt het uiterlijk af van het gekozen model. Spar heeft gewone of traditionele naalden van gemiddelde lengte, niet weelderig, enigszins verfrommeld. Een hoogtepunt in dergelijke modellen zijn speciaal gemaakte burnouts, aangehechte kegels of bessen. Dennen wordt gekenmerkt door volumineuze naalden, weelderig, versierd met vorst, LED's of vezels.

Stap 5

Controleer de kwaliteit van de prefab onderdelen van de green beauty. Waar zijn de bevestigingspunten van gemaakt. Als ze van plastic zijn, wees dan voorbereid op het feit dat het plastic snel kan breken door de constante manipulatie van het rechttrekken en buigen van de takken. Kies dan voor een metalen frame. Een grenen model kan bijvoorbeeld bestaan uit twee delen met reeds bevestigde takken, of het kan volledig samengesteld zijn: een stam uit twee of meer delen, afhankelijk van de hoogte, en elke tak met aparte bevestigingen. Deze optie is compacter, neemt minder ruimte in beslag, maar is in de regel duurder dan klassieke modellen.

Stap 6

In het geval dat u een echte spar of den koopt, let dan op de volgende aspecten. Controleer of de boom lang geleden is gekapt om te raden wanneer de naalden beginnen af te brokkelen. Als de stam een duidelijke donkere rand heeft, is de boom waarschijnlijk al lang gekapt. Kies een rechte loop, zonder knikken of inkepingen. De takken moeten flexibel zijn, als je met je hand over de naalden wrijft, moet je de frisse geur van hars ruiken en de plakkerige olieachtige substantie op je hand voelen. Door deze tips te volgen, kunt u dus een goede kerstboom krijgen die u aan de vooravond van de vakantie zal verrassen.

Aanbevolen: