Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom?
Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom?

Video: Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom?

Video: Hoe Kies Je Een Levende Kerstboom?
Video: Hoe een kerstboom kiezen? - Tip 1 2024, April
Anonim

Een levende kerstboom is een essentieel kenmerk van de vakantie. Voor natuurbeschermers is er een geweldige optie: een levende spar kopen met intacte wortels. Zo'n boom wordt onderdeel van de nieuwjaarsvakantie en kan vervolgens naar uw tuin of terug naar uw kwekerij worden getransplanteerd. Maar het is belangrijk om de juiste levende spar te kiezen, zodat deze later wortel kan schieten in de natuur.

Hoe kies je een levende kerstboom?
Hoe kies je een levende kerstboom?

Het is nodig

  • - schop
  • - tas of groot pakket
  • - touw
  • - ijzerzaag

instructies:

Stap 1

U moet van tevoren een plaats kiezen voor de volgende landing. Veel bomen worden van nature tot 18 meter hoog en hebben een zeer brede kroon. Daarom moet de landing op een vrij grote afstand van het huis worden uitgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om te weten wanneer je de boom moet verplanten. In sommige regio's is Kerstmis een goed moment om een kerstboom te planten. In andere regio's moet u beslissen waar de spar de hele winter zal staan.

Stap 2

Kies de houtsoort op basis van de klimatologische omstandigheden in uw omgeving. Sommigen aten niet van uitdroging en sommigen kunnen doodgaan van de kou. Vraag ook hoeveel gewicht de kerstboom zal hebben. Een boom met wortels en aarde kan ongeveer 90 kg wegen. Om het te vervoeren heeft u daarom meerdere personen en speciaal vervoer nodig.

Stap 3

Bel kwekerijen in de buurt en ontdek de prijs van de plant. Het is belangrijk om na te gaan of de organisatie de dennenboom kan leveren zonder deze te kappen en welke aanvullende items van u nodig zijn. Het is raadzaam om vooraf een boom te reserveren door naar de kwekerij te gaan en deze te inspecteren.

Stap 4

Als de verkoper zegt dat de boom in de winkel op voorraad is, controleer dan of deze gezond is. Ga voorzichtig met je hand over de tak. Slechts een paar naalden kunnen eraf vallen. Controleer de poten van de boom, de kleur van de naalden mag niet geel of bruin zijn. Als je de tak voorzichtig buigt, zal deze soepel ontvouwen, maar niet barsten. De aanwezigheid van nieren wordt beschouwd als een teken van een gezonde kerstboom.

Stap 5

De grond waarin de spar zich bevindt, moet zacht, kruimelig en vochtig zijn. Als je droogheid voelt met je vingers, dan is de boom duidelijk niet goed bewaterd. In dit geval is het beter om een andere kwekerij te zoeken.

Stap 6

Als de boom in een zak is verpakt, controleer dan de wortels. Hoe sterker en langer ze zijn, hoe groter de kans dat de boom zal overleven na transplantatie in natuurlijke omstandigheden.

Stap 7

Als je een kwekerij of boerderij vindt waar een kerstboom recht voor je wordt gegraven, volg dan het proces. Ga je de boom zelf graven, begin dan te graven op een afstand van 15 cm vanaf de rand van de langste takken. De diepte van de greppel moet ongeveer 30 cm zijn, hoe dichter je bij de boom komt, hoe voorzichtiger je moet graven. Probeer de wortels zoveel mogelijk te knippen en trim de wortels indien nodig met een zaag of ijzerzaag.

Stap 8

Scheid de grond voorzichtig van de wortels en wikkel ze in een zeildoek, goed vastgezet met touw. De kerstboom is nu klaar voor transport.

Aanbevolen: