Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Voor De Orthodoxe

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Voor De Orthodoxe
Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Voor De Orthodoxe

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Voor De Orthodoxe

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Voor De Orthodoxe
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaar is een seculiere feestdag die niet wordt erkend door de orthodoxe kerk. Bovendien vallen de dagen van nieuwjaarsvakanties op de tijd van de Grote Vasten, waarin de gelovige zich volledig aan het spirituele wijdt. Maar wat als familieleden van een orthodoxe christen Nieuwjaar als de belangrijkste feestdag van het jaar beschouwen? Om ruzie met ze te maken, je verstoppen in een kast, zodat je de geluiden van deze "demonische orgie" (nieuwjaarsfamiliefeest) niet eens hoort? In geen geval.

Hoe het nieuwe jaar te vieren voor orthodoxen?
Hoe het nieuwe jaar te vieren voor orthodoxen?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u met uw familieleden praten. Het is noodzakelijk hen uit te leggen dat de Grote Vasten een spirituele prestatie is, een diep religieuze daad die geen amusement verdraagt, bedoeld om de ziel te reinigen vóór de viering van de geboorte van Christus. Je moet proberen geliefden uit te nodigen om iets later samen nieuwjaarsvakantie te vieren (bijvoorbeeld volgens de oude stijl - 13-14 januari). Op oudejaarsavond kunt u zich beperken tot een rustige familiethee met magere taarten, bessen- en fruitconserven en honing.

Stap 2

Sommige gelovigen liegen tegen zichzelf door alcohol te drinken (helaas is het delen van alcohol tijdens vieringen onder mensen verheven tot een verplicht ritueel) op de dagen van de vastentijd. Zeg, alcohol hoort niet bij de ambulance. Alcohol drinken, net als andere vormen van amusement tijdens de vastentijd, is echter een zonde.

Stap 3

Op nieuwjaarsvakantie houdt het hele land zich in één keer aan de blauwe schermen. Maar de Grote Vasten is een tijd van gebed, stilte, zuivering. En tv-kijken is zeker niet bevorderlijk voor de zuiverheid van de ziel en de communicatie met God. Dit betekent dat orthodoxe christenen geen tijd zouden moeten besteden aan tv-kijken op zo'n belangrijk moment voor de ziel.

Stap 4

Wat betreft het versieren van een kerstboom, deze traditie is onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Het is de moeite waard om te weten dat vóór de revolutie kerstbomen in woningen werden geplaatst aan de vooravond van Kerstmis (25 december volgens de oude stijl). En dat betekent dat tijdens de nieuwjaarsvieringen (13-14 januari, oude stijl) de bomen in de huizen een hele week lang versierd zijn. In de Sovjettijd hebben de autoriteiten heel lang gevochten tegen dit kenmerk van het religieuze leven, totdat uiteindelijk, in 1935, de bomen naar hun huizen begonnen terug te keren.

Stap 5

Het is een geweldig idee om het nieuwe jaar in de tempel te vieren. In de nacht van 31 december op 1 januari wordt de liturgie geserveerd in veel orthodoxe kerken. Hier zijn het luiden van klokken in plaats van klokkenspel, een preek in plaats van presidentiële felicitaties en een dunne geurkaars in plaats van de steel van een glas champagne.

Stap 6

En natuurlijk moeten de orthodoxen zich onthouden van het veroordelen van degenen die het nieuwe jaar traditioneel vieren: met alcohol, snel eten en allerlei soorten amusement. Onthoud je van oordeel, maar doe niet mee.

Aanbevolen: