Waar Komen Trouwtradities En -gewoonten Vandaan?

Waar Komen Trouwtradities En -gewoonten Vandaan?
Waar Komen Trouwtradities En -gewoonten Vandaan?

Video: Waar Komen Trouwtradities En -gewoonten Vandaan?

Video: Waar Komen Trouwtradities En -gewoonten Vandaan?
Video: Waar kan trauma in organisaties vandaan komen? | Philippe Bailleur | Masterclass 2021 2024, April
Anonim

De trouwdag, zoals veel mensen zeggen, is een van de gelukkigste van hun leven. Het onderwerp van het 'legitimeren' van relaties begon zich te ontwikkelen toen de eerste man en vrouw verschenen. Verschillende huwelijkstradities hebben een lange weg afgelegd van het primaat tot het heden.

Waar komen trouwtradities en -gewoonten vandaan?
Waar komen trouwtradities en -gewoonten vandaan?

Aanvankelijk verscheen de term 'huwelijk' in de tijd van het oude Rome en andere oude staten. Daar waren de bruidsmeisjes en de bruid zelf gekleed in dezelfde kleren om kwade demonen weg te jagen die het geluk in het huwelijk zouden kunnen belemmeren. Wit voor de jurk van de bruid kwam uit Griekenland, waar het een symbool was van welvaart en welzijn.

De sluier symboliseerde kuisheid, dus bij hertrouwen, wat een zeer zeldzaam geval was, was het vrouwen verboden een sluier te dragen.

De ringen kwamen uit Egypte. Ze werden beschouwd als een teken van "eeuwigheid" en profeteerden een lang leven samen.

Voorheen werden meisjes meestal zonder hun toestemming uitgegeven (in de kindertijd, vóór de puberteit). Er was maar één reden voor de bruiloft - een overeenkomst tussen de ouders van de jonge man en het meisje. Vaak gebeurde dit door te rekenen: om de toekomst van zijn geliefde dochter veilig te stellen.

Het was toen dat de bekende "typische" huwelijksceremonies en tradities zich begonnen te vormen: matchmaking, bruidsprijs en andere. De moderniteit heeft ze echter enigszins gewijzigd.

Als het onderwerp van een bruidsschat nu voor weinigen van weinig belang is, dan kon in de oudheid een kleine bruidsschat het leven van een meisje aanzienlijk bederven, dus begonnen de ouders van de toekomstige vrouw soms vanaf haar verjaardag een bruidsschat voor te bereiden.

Sinds ongeveer de 13e eeuw hebben bruiloften zo'n gewoonte verspreid als de bruiloft. Omdat de kerk in die tijd nogal gezaghebbend was, was het verboden om gehuwde huwelijken te ontbinden.

Trouwens, over verzuim en echtscheiding. Voor verraad kan een meisje of een jonge man worden opgehangen, maar ook voor diefstal, beroving of moord. In die tijd was er geen duidelijke grens tussen misdaden.

En al in de Middeleeuwen verschenen er prototypes van "vrijgezellenfeesten" en "vrijgezellenfeesten". Ze werden ook een paar dagen voor het huwelijk vastgehouden. De jongeren hadden plezier, dansten en feestten, vierden de aanstaande bruiloft en namen afscheid van hun vrijheid.

Het is ongelooflijk interessant om geschiedenis te bestuderen en de vorming van tradities en algemeen aanvaarde regels te volgen. De geschiedenis van bruiloften gaat terug tot de tijd van het oude Rome en het oude Griekenland. Dus het losgeld van de Olympische godinnen veranderde in vieringen van moderne mensen van de 21e eeuw.

Aanbevolen: