Hoe Organiseer Je Een Vrijgezellenfeest?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Vrijgezellenfeest?
Hoe Organiseer Je Een Vrijgezellenfeest?

Video: Hoe Organiseer Je Een Vrijgezellenfeest?

Video: Hoe Organiseer Je Een Vrijgezellenfeest?
Video: Vrijgezellenfeest . Hoe overval je ze . 2024, Mei
Anonim

Het houden van een vrijgezellenfeest heeft eeuwenoude tradities. Eenmaal in Rusland rouwde de bruid om haar maagdelijke testament. Tegenwoordig is een vrijgezellenfeest een veel leuker en soms nogal stormachtig evenement.

Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest?
Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest?

Vrijgezellenfeest: traditie en moderniteit

In het oude Rusland verscheen de bruid in haar beste outfit op een vrijgezellenfeest. Een verplichte ceremonie was het afscheid van het verband van het meisje, dat "schoonheid" of "volyushka" werd genoemd. Deze plechtigheid ging gepaard met tranen en geweeklaag, omdat de overplaatsing naar een ander gezin haar met volledige onzekerheid dreigde. In een nieuw gezin werd in de regel verwacht dat ze volledig ondergeschikt zou zijn aan haar schoonmoeder, geïsoleerd van haar vrienden en familieleden, en haar man werd vaak niet door haar gekozen, maar door haar ouders.

Gelukkig trouwen de meeste moderne bruiden uit liefde en zullen ze in de toekomst geen ernstige beperkingen ondervinden, hoewel de vrijheid natuurlijk enigszins zal worden beperkt door huishoudelijke taken en het opvoeden van kinderen. In ieder geval hebben meisjes tegenwoordig weinig reden om verdrietig te zijn.

Het is het beste om een vrijgezellenfeest ongeveer een week voor de bruiloft te houden, niet de dag ervoor. Op de bruiloft zelf moet het meisje er immers mooi en fris uitzien. Ik moet zeggen dat tijdens een vrijgezellenfeest de bruid en haar vrienden niet alleen ontspannen, maar vaak de details van de huwelijksceremonie bespreken. In tegenstelling tot de vrienden van de bruidegom, die tijdens het vrijgezellenfeest met hem 'meevoelen', zijn de meisjes blij voor hun vriendin en zijn ze soms jaloers op haar.

Meestal wordt het vrijgezellenfeest niet georganiseerd door de bruid zelf, maar door haar vriendin, die getuige zal zijn op de bruiloft. In dit geval moet de bruid een script van het evenement, een lijst met genodigden en financiering hebben. Als het grootste deel van het geld wordt uitgegeven aan de bruiloft en er is niet genoeg geld voor een vrijgezellenfeest, dan kun je het natuurlijk "klieven" uitgeven, nadat je het van tevoren met je vrienden hebt afgesproken.

De keuze van de locatie voor een vrijgezellenfeest kan afhangen van de voorkeuren, smaken en interesses van de deelnemers, evenals van materiële mogelijkheden. Je kunt naar een café, bar, restaurant of sauna gaan. In de zomer kunnen meisjes naar de datsja gaan. Er is immers gelegenheid om te zonnen, zwemmen, kletsen, barbecueën, een stoombad te nemen. Er zijn met andere woorden verschillende opties mogelijk, maar in ieder geval kan de tijd vrolijk en zelfs met gezondheidswinst worden besteed (en niet ten koste van hem, zoals vaak het geval is op dergelijke feesten).

Hoe maak je een vrijgezellenfeest thuis?

Een vrijgezellenfeest kan natuurlijk ook aan huis worden georganiseerd. Deze optie is vooral relevant als u financiële problemen heeft. Om je niet te vervelen, kun je een themafeest houden, bijvoorbeeld in Japanse stijl. Toegegeven, hiervoor moet je de juiste tafel, outfit en decoratie voorbereiden, en je vrienden waarschuwen hoe ze zich moeten kleden. Als je geen speciale zin hebt om te koken, kun je sushi, broodjes en andere gerechten uit de Japanse keuken kopen die tegenwoordig zo populair zijn.

Een pyjamaparty kan ook een goede optie zijn. Het zal mogelijk zijn om comfortabel op een uitgevouwen bed of bank te zitten, tussen zachte kussens en dekens en een komedie over een bruiloftsthema te kijken, om niet te nerveus te worden in afwachting van uw eigen bruiloft. Als alternatief kunt u thuis pizza bestellen of broodjes maken. Het zou leuk zijn om waarzeggerij te regelen - niet zozeer voor de bruid, omdat haar onmiddellijke toekomst al is bepaald, maar voor haar vriendinnen die ervan dromen te trouwen.

Natuurlijk zijn er niet zo onschuldige opties voor het houden van vrijgezellenfeesten: met veel drank en de uitnodiging van mannelijke strippers. Met de huidige mode om alles op film vast te leggen en onmiddellijk te uploaden naar sociale netwerken, is het echter beter voor de bruid om haar reputatie en toekomstig gezinsgeluk niet op het spel te zetten.

Aanbevolen: