Hoe Versier Je Een Bruidsbrood

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Bruidsbrood
Hoe Versier Je Een Bruidsbrood

Video: Hoe Versier Je Een Bruidsbrood

Video: Hoe Versier Je Een Bruidsbrood
Video: Hoe moet je flirten? | Emma's Peepshow 2024, April
Anonim

Versieringen op een bruiloftsbrood, die misschien zelfs in heidense tijden werden gebakken, hebben hun eigen diepe betekenis. Oren van tarwe, bloemen en bladeren van viburnum, de zon en de maan, sterren, zwanen, vogels, paarden, enz. zijn oude symbolen van liefde en trouw, onafscheidelijkheid van een jong stel, vruchtbaarheid, welvaart. Door deze figuren op een brood te plaatsen, maak je het niet alleen uniek in uitvoering en mooi, maar wens je de jongeren ook veel geluk.

Hoe versier je een bruidsbrood
Hoe versier je een bruidsbrood

instructies:

Stap 1

Decoraties op het brood worden op twee manieren geplaatst. U kunt verschillende figuren op het oppervlak plaatsen, hetzij vlak voor het bakken, of 10-15 minuten voordat het eindelijk klaar is. In het tweede geval zullen kleine figuren niet vervagen en zullen ze duidelijker blijken te zijn. Maar duidelijk omlijnde decoraties kunnen ook worden verkregen als u voor hun vervaardiging niet hetzelfde gistdeeg gebruikt als voor een brood, maar speciaal, decoratief, buigzamer in het vormen of ongezuurd, zoals voor knoedels, evenals zandkoek.

Stap 2

Bevestig decoraties met eiwitten of kleine houten spiesen. Om je decoraties in kleur te laten verschillen van het oppervlak van het brood, waardoor het een nog elegantere uitstraling krijgt, probeer het deeg te kleuren. Dit kan met boekweit- of roggemeel, maar ook door er gebrande suiker, cacao, paprika (paprika in poedervorm) en kurkuma aan toe te voegen.

Stap 3

Wanneer je het brood op een bakplaat legt, kun je het meteen in een gevlochten vlecht wikkelen. Dit geeft het product een meer plechtige en volumineuze uitstraling en voorkomt ook dat het deeg vervaagt. Om een staartje te maken, maak je drie of vier vlechten die tweeënhalf keer zo lang zijn als de omtrek van het brood. Blind een uiteinde van hen samen, en dan weven een gewone vlecht. Als er veel materiaal is, kan het overtollige materiaal worden afgescheurd. Buig het uiteinde van de vlecht mooi om en bevestig deze aan het brood met een houten spies.

Stap 4

Om rozen uit het deeg te maken, knip je een paar dunne cirkels uit. Leg drie of vier van dergelijke cirkels met één rand op elkaar, wikkel ze met een rol en druk met je vingers in het midden. Als je deze rol doormidden scheurt, heb je twee rozen. Open de bloembladen in elk van hen. Je kunt een roos ook op een andere manier maken. Om dit te doen, neem je een cirkel en rol je deze op tot een rol. Neem vervolgens nog een cirkel en wikkel de eerste "rol" erin, waarbij u de rand van het bloemblad licht buigt. Wikkel andere cirkels op dezelfde manier tot je een weelderige roos krijgt.

Stap 5

Om de bladeren te krijgen, rol je het deeg uit en snij je er diamanten uit. Maak vervolgens met een mes kleine visgraatsnedes langs de randen. Knijp of trek de nerven van de bladeren uit met een mes.

Stap 6

Deegsterren kunnen zo worden verkregen. Steek met een koker rondjes uit met een diameter van anderhalve tot twee centimeter. Gebruik een mes of schaar om radiale sneden op elke cirkel te maken. Draai deze sneden vervolgens in een hoek van 45 graden.

Stap 7

Tarweoren zijn een verplicht decoratie-element van het brood. Het maken ervan is ook niet moeilijk. Neem hiervoor een stuk deeg en rol het uit met een flagella. Rol het ene uiteinde niet uit en laat een dikkere "worst" achter. Het dunne uiteinde zal een graansteel zijn en het dikke uiteinde zal radiaal, in een cirkel, worden samengeknepen met een schaar, waardoor dit deel eruitziet als een aartje met korrels. Je kunt het deeg knijpen nadat je je "spikelet" op het brood hebt gelegd.

Stap 8

Een vogel voor decoratie is zo gedaan. Rol het deeg uit tot reepjes van ongeveer drie centimeter lang en een halve centimeter dik. Bind de strook in een knoop. Maak een snavel van de ene rand van de knoop en een staart van de andere (maak het deeg plat). Maak sneden in de staart met een schaar ("veren"). Maak inkepingen rond de randen van de knoop.

Stap 9

Probeer op deze manier een zwaan te beeldhouwen (natuurlijk moeten er twee op het brood zitten). Rol een stuk deeg uit zodat je een flagellum hebt van 5-6 cm lang, aan het ene uiteinde een ovaal (toekomstig lichaam) en aan het andere uiteinde - een bal (kop met een snavel). Beeldhouw de snavel, maak dan het ovaal plat, maak er een staart en veer inkepingen op over het hele lichaam. Wanneer je het beeldje op een bakplaat of broodoppervlak legt, buig je de zwanenhals mooi.

Stap 10

Dit zijn de belangrijkste elementen van het versieren van een brood. Maar je kunt fantaseren door andere figuren in te voegen - ringen, paarden, koeien, enz. Elke regio van Rusland heeft nog steeds zijn eigen eigenaardigheden in het ontwerp van een bruidstaart. Vergeet niet om het aan te vullen met fruit en takken van lijsterbes en viburnum. Ze kunnen ook van deeg worden gemaakt, maar als je echte vindt en je product ermee decoreert, wordt het nog beter.

Aanbevolen: