Waar Is Een Bruidsbrood Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Is Een Bruidsbrood Voor?
Waar Is Een Bruidsbrood Voor?

Video: Waar Is Een Bruidsbrood Voor?

Video: Waar Is Een Bruidsbrood Voor?
Video: Trouwen met een dode - ECHT WAAR?! 2024, April
Anonim

De bruiloft was en blijft een heilig sacrament dat liefdevolle harten verenigt. En tegenwoordig, wanneer deze belangrijke gebeurtenis een zeldzaamheid wordt, wordt het extra belangrijk. Jongeren streven ernaar om de trouwdag voor de rest van hun leven te onthouden en gaan er alles aan doen om een origineel scenario uit te vinden. Hoe populair de sierlijke Europese ceremonies ook zijn, het oorspronkelijk Russische bruidsbrood is in de regel in elk programma opgenomen.

Waar is een bruidsbrood voor?
Waar is een bruidsbrood voor?

instructies:

Stap 1

Velen zijn bereid te beweren dat de traditie van het huwelijksbrood oorspronkelijk Russisch is, aangezien er verwijzingen naar het brood zijn in de cultuur van andere staten. Soortgelijke tradities vonden plaats in Europa en zelfs in het oude China. Het bakken nam verschillende vormen aan, ook de rituelen die bij bruidsbrood hoorden werden op verschillende manieren uitgevoerd. In het oude Rome bijvoorbeeld werd de bruid met broodkoekjes gegooid. Daarna werden de rituelen vereenvoudigd, veranderd en kregen ze een volkssmaak, maar bleven ze in de geschiedenis van verschillende volkeren. Diezelfde Europeanen stapten bijvoorbeeld over van brood naar mooie bruidstaarten.

Stap 2

Hoe verschillend de huwelijkstradities ook zijn, ze hebben allemaal één ding gemeen: symboliek en een bijzonder ritueel. Het bruidsbrood, zoals iedereen het nu kent, is afkomstig uit de Slavische gemeenschappen. Natuurlijk is de ritus die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven, sterk vereenvoudigd. Het brood wordt besteld bij de bakkerij, dan breken de pasgetrouwden er een stuk van af om te bepalen wie de leiding heeft over het gezin. Sommigen eten zelfs fanatiek de inhoud van de zoutvaatje op om de rest van hun leven zorgeloos te kunnen leven.

Stap 3

Onze voorouders handelden echter heel anders. Alles wat met brood en zout te maken had, had zijn eigen betekenis. De vorm van het brood symboliseert van nature de zon, de kwintessens van het leven. Hoe groter en mooier het brood, hoe gelukkiger en rijker het leven van de nieuwe familie zal zijn. Brood werd door de hele wereld gebakken - ze namen een handvol meel van zeven huisvrouwen, namen water uit zeven verschillende bronnen. Dit werd toevertrouwd aan een getrouwde vrouw die in een gelukkig huwelijk leefde, zodat ze het brood met positieve energie zou "opladen" en tegelijkertijd haar ervaring zou delen met de toekomstige minnares.

Stap 4

Het brood kneedde het deeg zorgvuldig, gaf het een vorm en sprak het uit als een talisman. Brood werd traditioneel gebakken in het huis van de bruidegom. Een man, een vriend, moest het in de oven doen. Dit moest de jongen talrijke en sterke nakomelingen beloven. Om boze geesten van het brood af te weren, werden de getrouwde dame en de vriend van de bruidegom niet bij naam genoemd. Het brood bleek groot en prachtig te zijn. Ze zeggen dat om dergelijk brood uit de oven te krijgen, het moest worden gedemonteerd.

Stap 5

Ze begonnen het brood pas later te versieren, maar elke decoratie had zijn eigen betekenis. Zo werden de jongeren gewenst voor liefde, voorspoed, veel kinderen, gezondheid, enz. Afhankelijk van hoe rijk de families van de bruid en bruidegom waren, konden er kleine muntjes in het brood worden gebakken. Een man hielp ook om het brood op tafel te brengen. Het breken van het brood symboliseerde dat de bruid nu volledig van haar man is, en het eerste stuk dat wordt gegeten is de geboorte van een nieuw leven in haar. Daarna kreeg elke gast een stuk brood. Volgens de overlevering namen ze het mee en verdeelden het onder alle gezinsleden. Dit beloofde iedereen die het bruidsbrood proefde, gezondheid en veel geluk. Deze prachtige gewoonte is bijna uit het geheugen verdwenen en is veranderd in een formele ceremonie, waarvan maar weinig mensen de betekenis begrijpen. Maar ik wil geloven dat zelfs nu een brood, rond als de zon, het steile gezouten pad naar liefde en harmonie van het pasgetrouwde stel verlicht.

Aanbevolen: