Tatjana's Dag: Geschiedenis Van Oorsprong

Tatjana's Dag: Geschiedenis Van Oorsprong
Tatjana's Dag: Geschiedenis Van Oorsprong
Anonim
Tatjana
Tatjana

Tatiana's dag vindt zijn oorsprong in het oude Rome en is vernoemd naar de grote martelaar Tatiana. Van kinds af aan was Tatiana een heel vroom kind en toen ze opgroeide, begon ze in de kerk te dienen en het woord van God naar mensen te brengen. Maar op dat moment veranderde de regering in Rome en het nieuwe leiderschap besloot terug te keren naar de heidense goden. Allen die weigerden kregen een zware straf. Dus in 226 werden Tatiana en haar familie gemarteld.

En op 25 januari 1755 ondertekende de dochter van Peter I, koningin Elizabeth, een decreet tot oprichting van de universiteit van Moskou. Sindsdien zijn deze twee evenementen samengevoegd op Tatiana's Day, die voor de studenten was vastgesteld en hun favoriete feestdag van het jaar werd. Op Tatjana's dag vragen de meisjes zich af wat hun verloofde is, hoewel dit in tegenspraak is met de christelijke grondslagen van deze feestdag.

Op 25 januari 2005 werd deze dag officieel erkend als een studentendag in Rusland. De studentenvereniging organiseert op deze dag sketches, concerten, KVN's en diverse rally's. Over het algemeen wordt deze dag in Rusland op een positieve manier gevierd met gelach en grappen.

Ook wordt deze dag beschouwd als de naamdag van alle Tatyans. Daarom, als je vrienden hebt die Tatiana heten, vergeet ze dan niet te feliciteren met de vakantie en het allerbeste te wensen, en de betoverende glimlach van Tatiana zal een cadeau voor je zijn.

Aanbevolen: