Internationale Dag Van Het Bergbeklimmen (Bergbeklimmingsdag): Datum, Geschiedenis En Tradities Van De Vakantie

Inhoudsopgave:

Internationale Dag Van Het Bergbeklimmen (Bergbeklimmingsdag): Datum, Geschiedenis En Tradities Van De Vakantie
Internationale Dag Van Het Bergbeklimmen (Bergbeklimmingsdag): Datum, Geschiedenis En Tradities Van De Vakantie
Anonim

International Mountaineering Day is een feestdag voor professionele atleten en amateurs, bergbeklimmers en toeristen, evenals professionele klimmers en industriële klimmers. Het wordt gevierd door liefhebbers van hoge bergen en klimmen.

Internationale Dag van het Bergbeklimmen (Bergbeklimmingsdag): datum, geschiedenis en tradities van de vakantie
Internationale Dag van het Bergbeklimmen (Bergbeklimmingsdag): datum, geschiedenis en tradities van de vakantie

Op 8 augustus viert de hele wereld Mountaineering Day of International Mountaineering Day. Een vakantie die mensen verenigt, sterk van geest, klaar voor de meest ondenkbare beproevingen die de natuur bij elke beklimming biedt.

De geschiedenis van de oorsprong van de vakantie

Bergbeklimmendag dankt zijn uiterlijk aan twee Zwitsers. Op een dag begin augustus in 1786 waren zij de eerste klimmers die het hoogste punt van de Alpen beklommen. Arts Michel-Gabrielle Packard en berggids Jacques Balma bereikten de top van de Mont Blanc, die 4810 meter boven de zeespiegel ligt.

De echte gekte begon in de vroege jaren 60 nadat de Zwitserse bergbeklimmer, die ook een botanicus en geoloog was, Horace Benedict de Saussure, er niet in slaagde deze hoogte te bedwingen en een fantastische prijs uitreikte aan degene die als eerste de top bereikte. De enorme wens om de Mont Blanc te veroveren en voor velen een beloning te krijgen eindigde in een tragedie.

Het was de jager en gids Jacques Balma, die de prijs wilde ontvangen, die Packard overhaalde om de Alpen te veroveren, zeggende dat hij wist van de gemakkelijke weg naar de top van de Mont Blanc. Ze begonnen hun reis op 7 augustus en de volgende dag, op de 8e om 18:23, stak de dokter Michel-Gabriel de vlag in de grond en noteerde gegevens over de luchtdruk en temperatuuromstandigheden op de locatie in de reisdagboek, en schetste de naburige toppen.

Deze dag is vastgelegd in de kalender van klimmers als hun feestdag, en het wordt gevierd door zowel mensen die berghellingen en toppen veroveren, als door degenen die zich uit hoofde van hun beroep bezighouden met industrieel bergbeklimmen. Zij zijn specialist in nat reinigen, schilderen en reinigen van hoge gebouwen die gebruik maken van steigers.

In Rusland is de oorsprong van de vakantie gekoppeld aan een andere datum. De bron wordt beschouwd als de oprichting van de Russian Mountain Society in 1900, en de officiële verschijning van Sovjet-alpinisme vond plaats in 1923 op 28 augustus. Toen veroverden 18 wetenschappelijke werkers en studenten uit Tbilisi, onder leiding van professor Nikoladze, de top van de berg Kazbek. En de opkomst van industrieel bergbeklimmen als een onafhankelijk beroep is ontstaan in de "school van moed", opgericht voor de opleiding, training en ontwikkeling van klimmers.

Beeld
Beeld

Wat is belangrijk om te kunnen en te weten voor klimmers

Klimmers zijn sterke mensen, zowel fysiek als mentaal, klaar om hun leven te riskeren op zoek naar spanning en de volgende piek te veroveren. Voor dit beroep of deze hobby moet je in goede lichamelijke conditie zijn en een bepaalde opleiding hebben, vaardigheden die zijn ontwikkeld in de loop van systematische studies en trainingen, maar ook bepaalde morele en wilskwaliteiten. Hier wordt vooral rekening mee gehouden bij het beklimmen van bergtoppen in combinatie met andere klimmers. Als het team een "zwakke schakel" heeft, kan het alle leden van de groep vernietigen.

Voor elke klim is een langdurige voorbereiding vereist in de vorm van een speciale training van professionele klimmers. De kandidaat moet in goede gezondheid verkeren en in uitstekende fysieke conditie zijn. Ongeacht het geslacht is het noodzakelijk om de leeftijd van 17 jaar te bereiken, maar als een beklimming op grote hoogte is gepland, wordt de lagere leeftijdsgrens verhoogd tot 24 jaar.

Voordat je gaat klimmen, moet je je kracht adequaat beoordelen, specifieke taken instellen en natuurlijk de benodigde gereedschappen en uitrusting kopen voor de aanstaande verovering van een nieuwe hoogte. Bij het kiezen ervan is het belangrijk om drie hoofdregels te onthouden: aanpassing aan bepaalde omstandigheden, gemak, snelheid en gebruiksgemak, betrouwbaarheid. Climber's tools zijn conventioneel onderverdeeld in kip-, veiligheids- en hulpgereedschappen. Je kunt er niet op besparen, ze moeten zeker van hoogwaardig materiaal zijn, vooraf gecontroleerd en zonder gebreken.

Beeld
Beeld

Internationale dag voor bergbeklimmen

Sportclubs houden traditioneel luidruchtige feesten op 8 augustus met concerten, wedstrijden en andere feestelijke evenementen. Op deze augustusdag is het gebruikelijk om vrienden en bezoekers uit andere steden en landen te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen; ervaren klimmers houden masterclasses waar ze hun handelsgeheimen delen en aanbevelingen doen. Er worden spellen gehouden en nieuwe records gevestigd, aan het einde waarvan de winnaars worden beloond met souvenirs, uitrusting en gereedschap, en de hoofden van de clubs kennen hen de titel "bergnominaties" toe. Nadat ze de volgende hoogte hebben veroverd, leggen klimmers vaak de schoonheid van de bergen vast met een camera, en op vakanties organiseren ze grootschalige tentoonstellingen, waardoor iedereen de prachtige landschappen kan zien en bewonderen.

Op deze dag is het gebruikelijk om niet alleen bergbeklimmers en industriële klimmers te feliciteren, maar ook fabrikanten en verkopers van uitrusting en gereedschap, zonder welke klimmen onmogelijk zou zijn; artsen, medewerkers van verschillende diensten die deel uitmaken van reddingsteams in bergachtige gebieden; geofysici, geologen en archeologen die hun leven hebben gewijd aan de studie van bergketens.

Aanbevolen: