Welke Datum Is Maslenitsa In 2018: Geschiedenis En Tradities

Welke Datum Is Maslenitsa In 2018: Geschiedenis En Tradities
Welke Datum Is Maslenitsa In 2018: Geschiedenis En Tradities

Video: Welke Datum Is Maslenitsa In 2018: Geschiedenis En Tradities

Video: Welke Datum Is Maslenitsa In 2018: Geschiedenis En Tradities
Video: Russians participate in Maslenitsa tradition 2024, April
Anonim

Zeer binnenkort zullen alle orthodoxe christenen de Grote Vasten beginnen. De week voorafgaand aan het begin van dit evenement heet Olie. Welke datum zal Maslenitsa zijn in 2018 volgens de orthodoxe kalender?

Welke datum is Maslenitsa in 2018: geschiedenis en tradities
Welke datum is Maslenitsa in 2018: geschiedenis en tradities

Maslenitsa heeft, zoals de meeste orthodoxe feestdagen, een rijke geschiedenis. Het verscheen zelfs vóór de doop van Rus. In die verre tijden vond de viering van Maslenitsa twee weken plaats. Na de adoptie van het christendom is deze traditie enigszins veranderd. Nu wordt Vastenavond een week lang gevierd, wat voorafgaat aan het begin van de vastentijd. Tijdens deze vakantie wordt afscheid genomen van de winter en welkom in de lente.

In 2018 begint de vasten vroeg genoeg - 19 februari. Daarom wordt Maslenitsa gevierd op 18 februari. En de Olieweek zelf vindt plaats van 12 t/m 18 februari. Zeven hele dagen lang zouden orthodoxe christenen zich moeten verheugen over deze gebeurtenis en bepaalde rituelen moeten uitvoeren. Elke dag van de Olieweek heeft zijn eigen naam en er zijn speciale tradities aan verbonden.

Zeven dagen vastenavond

een.. Op deze dag beginnen ze Maslenitsa te vieren. Het is noodzakelijk om een knuffeldier te maken voor het daaropvolgende verbrandingsritueel en een goede ijsglijbaan te vullen. En bak ook de eerste pannenkoek, die aan de bedelaar moet worden gegeven, en daardoor zal hij alle doden herinneren. Op deze dag nodigt meestal een jong gescheiden stel de schoonmoeder en schoonvader uit om op bezoek te komen, zodat ze de schoondochter leren pannenkoeken te bakken.

2.. Deze dag heeft altijd een speciale betekenis gehad. Alle grote gebeurtenissen begonnen met hem. Jongeren haastten zich om vanaf een heuvel op sleeën te rijden, hielden festiviteiten, verschillende uitvoeringen en concerten. Tegelijkertijd probeerden meisjes en jongens een zielsverwant te kiezen en hun liefde aan elkaar bekend te maken.

Beeld
Beeld

3. Op de derde dag van de Olieweek nodigt de schoonmoeder haar schoonzoon uit voor pannenkoeken. Andere familieleden en vrienden kunnen deelnemen aan dit proces. 'S Avonds regelen ze gezangen, waarbij ze de pannenkoeken van de schoonmoeder prijzen. Je moet op deze dag zoveel eten als je wilt, zonder beperkingen. Anders gaan alle feestelijke festiviteiten gewoon door.

4. Op deze dag gaan ze helemaal los en stoppen met werken. Iedereen gaat bij elkaar op bezoek met wat lekkers. Er worden ook grappige carnavals georganiseerd, met als hoogtepunt demonstratieve vuistgevechten. Vroeger bereidden ze zich speciaal voor hen voor ter vermaak van anderen. Tegelijkertijd was het verboden om een liegende persoon te slaan, op de achterkant van het hoofd en onder de taille te slaan en meerdere mensen op één aan te vallen.

5. Op deze dag nodigt de schoonzoon zijn schoonmoeder uit om hem te bezoeken en trakteert hem op pannenkoeken en verschillende zoetigheden. Als dit niet gebeurt, beschouwt de schoonmoeder zichzelf als beledigd en beledigd.

6. Op deze dag is de vrouw verplicht om de familieleden van haar man uit te nodigen, vooral zijn zussen, voor een bezoek. En op hun beurt geven zij het jonge paar veel verschillende geschenken.

7. Op de zevende dag vinden de meest massale festiviteiten plaats, die eindigen met het verbranden van een eerder voorbereide beeltenis. Tijdens de vieringen worden er arrensleetochten georganiseerd. Ze zingen ook liedjes, hebben plezier, houden verschillende wedstrijden. Tegelijkertijd worden er gratis heerlijke pannenkoeken uitgedeeld. Maar u moet niet vergeten dat deze dag "Vergeven zondag" wordt genoemd en vergeet niet om vergeving te vragen aan uw dierbaren, kennissen en vrienden. Op deze dag moet je de begraafplaats bezoeken en de overledene om vergeving vragen.

Vastenavond staat bij iedereen bekend als de tijd om traditionele pannenkoeken te bakken. Op dit moment worden ze bereid uit verschillende soorten meel: boekweit, tarwe, havermout, maïs enzovoort. De vulling voor pannenkoeken is ook gevarieerd: honing, kwark, gecondenseerde melk, jam, jam.

Een paar recepten voor de lekkerste pannenkoeken voor Vastenavond

Beeld
Beeld

Twee glazen bloem en twee glazen heet water worden gemengd in een container. Daarna wordt alles grondig gemengd om klontjes te verwijderen. Afzonderlijk wordt de gist opgelost in warm water en in het resulterende mengsel gegoten. Klop vervolgens de pannenkoekstarter en dek af met een handdoek. Na een bepaalde tijd, wanneer het in volume verdubbelt, wordt de resterende bloem, melk, suiker en zout eraan toegevoegd, opnieuw geslagen en 30 minuten op een warme plaats gezet. Dan bakken ze gewoon heerlijke pannenkoeken.

Om custardpannenkoekjes te maken heb je nodig:

5 kopjes boekweitmeel, 3 kopjes water, 2 kopjes melk, 20 g gist, 1 theel. suiker, zout naar smaak.

Meng bloem en poedersuiker in een grote kom. In het midden wordt een inkeping gemaakt en daar worden eieren gebroken. Voeg een kleine hoeveelheid melk toe en meng. Blijf melk toevoegen tot het deeg eruitziet als slagroom. Klop vervolgens het hele mengsel goed en voeg boter toe, die eerst moet worden gesmolten. Pannenkoeken worden op een van de beschikbare manieren gebakken.

Om kantpannenkoeken te maken, heb je nodig:

200 g tarwebloem, 2 el. ik. poedersuiker, 5 eieren, 500 ml melk, 120 g gesmolten boter.

Over het algemeen bereiden mensen zich op Maslenitsa voor op een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van elke orthodoxe christen - de Grote Vasten. Niet iedereen kan deze veertigdaagse periode van het leven doormaken, met inachtneming van de basisregels en beperkingen op voedselinname.

Aanbevolen: