Waarom Het Onmogelijk Is Om De Veertigste Verjaardag Te Vieren

Waarom Het Onmogelijk Is Om De Veertigste Verjaardag Te Vieren
Waarom Het Onmogelijk Is Om De Veertigste Verjaardag Te Vieren

Video: Waarom Het Onmogelijk Is Om De Veertigste Verjaardag Te Vieren

Video: Waarom Het Onmogelijk Is Om De Veertigste Verjaardag Te Vieren
Video: Wie wil er een feestje vieren. 2024, Mei
Anonim

Ondanks de verbazingwekkende ontwikkeling van de wetenschap, leeft en leeft het geloof in voortekenen en bijgeloof in de moderne samenleving. Iemand is bang voor een zwarte kat, iemand is bang voor scheuren in het asfalt. Veel volwassenen merken dat ze ronduit hun 40e verjaardag vieren, daarbij verwijzend naar de slechte gevolgen voor de jarige.

Een omstreden jubileum vier je in alle rust
Een omstreden jubileum vier je in alle rust

Het getal 40 is voor veel culturen bijzonder. In het jodendom en het christendom wordt het geassocieerd met belangrijke gebeurtenissen. Dat is hoeveel dagen de zondvloed en de verzoeking van Christus in de woestijn duurden, hetzelfde aantal jaren dat Mozes nodig had om zijn volk naar het beloofde land te brengen. Volgens gelovigen zwerft de ziel veertig dagen over de aarde voordat ze wordt toegewezen aan de hemel of de hel. Over het algemeen zijn de associaties op het eerste gezicht het meest onaangenaam. Olie wordt toegevoegd aan het vuur van de esoterie, waarvoor de vier in het Tarot-deck bestaat uit de getallen die het getal veertig aanduiden, dat wil zeggen vier en nul. En de nummer vier belooft op zijn beurt de dood. Dit alles treft sommige mensen merkbaar en laat hen wachten op ziektes en tegenslagen na de gevierde veertigste verjaardag.

Zijn er echte, aardse redenen om bang te zijn voor deze tijd? In zekere zin wel. Als je je herinnert hoe kort het leven van onze voorouders was, is het niet verwonderlijk dat de uitwisseling van de jaren vijftig echt sprak van het naderen van de rand van het graf. Deze observatie wordt ondersteund door het feit dat het aanvankelijk besproken teken alleen mannen betrof, omdat vrouwen nog niet zo lang geleden werden erkend als wezens met een ziel. En het begin van de ouderdom baarde alleen volwaardige leden van een patriarchale samenleving zorgen. De kerk van vandaag is unaniem van mening: de angst voor de veertigste verjaardag is puur bijgeloof. Het uitstellen of annuleren van de vakantie vanwege hem wordt als een zonde beschouwd. Bovendien staat dezelfde Bijbel vol met andere verbanden met het getal veertig. Na de zondvloed en de lange omzwervingen van de joden begon een nieuw, zuiver leven. Na beproevingen in de woestijn kon Christus weer opstaan door gekruisigd te worden. Er zijn ook meer alledaagse details. De regering van koning David duurde veertig jaar. Salomo bouwde een tempel van veertig el breed.

Maar wat als de mensen om je heen de jarige nog steeds in een negatieve stemming brengen? Het eenvoudigste is om ze een andere reden voor het feest te vertellen, namelijk het 39e levensjaar vieren. Of vier de vakantie alleen met begripvolle mensen. Uiteindelijk zijn psychologen herhaaldelijk tot de conclusie gekomen dat een persoon zichzelf kan programmeren voor onvrijwillige zelfvernietiging. En als hij in slechte voortekenen gelooft, kunnen ze echt ongeluk brengen. Maar sterke persoonlijkheden geven niet om tekens.

Aanbevolen: