Waarom Het Onmogelijk Is Om 40 Jaar Te Vieren

Waarom Het Onmogelijk Is Om 40 Jaar Te Vieren
Waarom Het Onmogelijk Is Om 40 Jaar Te Vieren

Video: Waarom Het Onmogelijk Is Om 40 Jaar Te Vieren

Video: Waarom Het Onmogelijk Is Om 40 Jaar Te Vieren
Video: Redenen om 40 jaar niet te vieren 2024, April
Anonim

Van kinds af aan vieren mensen elk jaar hun verjaardag en ontvangen ze felicitaties op de volgende datum. Deze dag is de gelukkigste, helderste en meest vreugdevolle van het jaar. Met het getal 40, en daarmee de viering van 40 jaar, worden echter veel verschillende bijgeloof en tekens geassocieerd.

Waarom het onmogelijk is om 40 jaar te vieren
Waarom het onmogelijk is om 40 jaar te vieren

Sinds de oudheid wordt dit aantal de negatieve emoties genoemd. Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat na de dood van een persoon het afscheid van de ziel plaatsvindt op de 40e dag. In magische waarzeggerij, TAROT-kaarten, duidt het uitgevallen getal 40 de dood aan. Daarnaast zijn er veel negatieve verwijzingen naar dit aantal in de Bijbel: de 40-daagse grote overstroming, het 40-daagse verblijf van Jezus in de woestijn na de doop, de 40-jarige omzwerving van het Joodse volk in de woestijn onder leiding van van Mozes, enz.

Tot nu toe is in sommige stammen in Afrika de viering van 40 jaar verboden. Volgens lokale overtuigingen is het dit, in plaats van ziekten en een onhygiënische manier van leven, die het hoge sterftecijfer verklaart na het bereiken van deze leeftijd. En in Europese landen is er een theorie dat in het verre verleden het begin van 40 jaar getuigde dat de beschermengel die op deze dag voor elke persoon bestaat hem verlaat, de ziel overgaat naar een andere staat, vanwege het verwelken van het oude en de geboorte van het nieuwe. In dit opzicht kan een persoon, die 40 jaar viert, de aandacht van de dood op zichzelf vestigen, alsof hij er een soort uitdaging aan geeft.

In bijgeloof en overtuigingen wordt echter vermeld dat het verbod op het vieren van deze datum alleen van toepassing is op het mannelijke deel van de bevolking, wat deze verklaring in verband brengt met het feit dat in de heidense en originele geschriften van de christelijke religie werd aangenomen dat een vrouw heeft geen ziel.

Ondanks het feit dat psychologen tegenwoordig al deze uitspraken als populair bijgeloof beschouwen, geven ze het volgende advies: feliciteer de jarige niet met zijn 40e verjaardag en zeg dit magische figuur tijdens een feest, maar noteer gewoon het overlijden van de afgelopen 39e jaar en enz.

En volgens populaire overtuigingen, in kritieke jaren voor een persoon, en dit is de 40-jarige datum, moet je niet een groot aantal mensen uitnodigen (als je nog steeds besluit om je vakantie te vieren), om de gastheer niet te verpesten de viering. Het is beter om een paar van je beste vrienden te bellen die echt van de jarige houden.

Aanbevolen: