Hoe Een Tiener Thuis Jarig Te Zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tiener Thuis Jarig Te Zijn?
Hoe Een Tiener Thuis Jarig Te Zijn?

Video: Hoe Een Tiener Thuis Jarig Te Zijn?

Video: Hoe Een Tiener Thuis Jarig Te Zijn?
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, April
Anonim

Moderne tieners vieren verjaardagen liever niet thuis met papa en mama, maar met vrienden ergens in een café of misschien wel in iemands gehuurde appartement. Tieners hebben vrijheid nodig, zij het denkbeeldig, maar als je besluit je opgroeiende kind op zijn verjaardag naar huis te lokken, zul je moeten zweten.

Hoe een tiener thuis jarig te zijn?
Hoe een tiener thuis jarig te zijn?

instructies:

Stap 1

Doe eerst wat voorbereidend educatief werk, bereid de persoon voor om te denken dat je zijn verjaardag thuis zou willen vieren. Natuurlijk zijn tieners anders, velen zullen hier graag mee instemmen. Maar als je kind er categorisch tegen is, probeer hem dan ervan te overtuigen dat alles goed komt, dat zelfs als er een vader, moeder en een hond in het appartement zijn (of misschien komt er een grootmoeder), zijn vakantie briljant kan worden gehouden. Nodig met je eigen hand de vrienden van de tiener uit voor je feest en beloof de jarige dat als er iets misgaat, hij zijn verjaardag kan doorbrengen zoals hij wil.

Stap 2

Thuis vieren is altijd een grote verantwoordelijkheid. Als u besluit de verjaardag van uw zoon of dochter thuis door te brengen, wees dan voorbereid op een onverwachte wending en tal van gevolgen, die niet altijd gunstig zijn. Het appartement moet zo worden ingericht dat uw vele rusteloze gasten vrij zijn. Haal alles weg wat ze kunnen breken of breken. Neem ook je jarige mee, vraag hem welk formaat hij zou kiezen voor de vakantie, hoe hij zijn verjaardag wil zien. Let goed op zijn wensen zodat hij niet het gevoel heeft dat je de vakantie voor jezelf regelt en niet voor hem.

Stap 3

Besteed speciale aandacht aan de wensen van de tiener wanneer u begint met het inrichten van een appartement of huis voor de vakantie. Een zoon of dochter begint al een smaak te ontwikkelen en je jonge jarige zal waarschijnlijk niet willen dat de aanblik van je appartement hem te schande maakt in de ogen van zijn leeftijdsgenoten. De jongere generatie heeft zo zijn eigen smaak, die je misschien niet kent. Plots wil je kind niet dat je zijn babyfoto's aan alle muren hangt, waar hij zonder slipje is: hoe schattig deze foto's je ook lijken, ze kunnen je kind alleen maar beledigen en vernederen in de ogen van zijn vrienden.

Stap 4

Betrek de jarige bij het opstellen van een vakantieplan. Welke wedstrijden wil hij organiseren? Welke spellen kent hij? Laat uw kind beslissen welk amusement hij voor zijn vrienden zal bereiden, want niemand kent ze zo goed als hij en u hebt geen idee wat ze leuk vinden. Laat hij zich eventueel tot u wenden voor het materiaal dat voorhanden is, toestemming vragen, mag hij 's avonds een computer gebruiken (als hij zijn laptop nog niet heeft). Geef hem de vrije loop, en hij zal er zelf snel achter komen wat zijn verjaardag thuis zal zijn.

Stap 5

Wanneer het plezier begint, beperk dan uw tijd in het bijzijn van uw gasten. Vergeet niet dat tieners geen kinderen meer zijn. Als kinderen jong zijn, is hun verjaardag een veel voorkomende feestdag. Naarmate ze ouder worden, wordt verjaardag hun eigen feest. Wen er aan dat je kind stilaan van je weg begint te lopen en geef hem wat vrijheid. Blijf op afstand maar binnen handbereik. Reserveer bijvoorbeeld een kamer voor het feest en vestig jezelf in een andere, of ga naar je buren, soms op bezoek en controleer of alles in huis in orde is. Laat de tiener zien dat hij nog niet heel groot is, dat hij zich voorlopig moet melden bij volwassenen.

Aanbevolen: