Hoe Vier Je Het Paasnieuwjaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Het Paasnieuwjaar?
Hoe Vier Je Het Paasnieuwjaar?

Video: Hoe Vier Je Het Paasnieuwjaar?

Video: Hoe Vier Je Het Paasnieuwjaar?
Video: Sam u0026 Heidi: Hoe vier je π-dag (Pi-dag)? 2024, April
Anonim

Meer recentelijk zijn de Europese nieuwjaarsvakanties uitgestorven. En het lijkt erop dat we ze er goed af hebben gehaald, maar … er zijn er velen die het nieuwe jaar opnieuw willen vieren, dit keer volgens de oosterse kalender. Hiervoor zijn natuurlijk het beruchte "bassin" met Olivier en de traditionele kerstboom niet geschikt. Een oosterse vakantie moet ook speciale gebruiken hebben. Hoe moet je het jaar van de zwarte draak vieren?

Hoe vier je het paasnieuwjaar?
Hoe vier je het paasnieuwjaar?

instructies:

Stap 1

Begin je voor te bereiden op het paasnieuwjaar op dezelfde manier als je je voorbereidde op onze traditionele vakantie: met een grondige schoonmaak van het appartement. Volgens oude oosterse overtuigingen bereid je zo een plek voor op een nieuw leven, waarbij je alle ontberingen en mislukkingen uit je huis veegt. Maar vlak voor de vakantie moet u alle kenmerken van het schoonmaken uit uw ogen verwijderen, zodat het geluk niet met het afval verdwijnt.

Stap 2

Ga nu over het decoreren van uw huis. Plaats een geldboom (in China is dit meestal een cipresboom, geplaatst in een schaal met fruit en rijst), bind er munten aan met rode linten - voor welzijn. Hang kleurrijke of rode lantaarns op. Knip verschillende fantastische figuren uit papier en versier de ramen ermee. Een verplicht element zijn ook folders, opgehangen in alle kamers, met wensen van geluk en welzijn.

Stap 3

Let op de kleurstelling van uw vakantie. Het hoofdpalet waarmee je de draak moet ontmoeten, moet zwarte, blauwe en rode kleuren bevatten. Water (wat zwart is in het Chinees) wordt versterkt door metaal, dus gebruik ook wit en zilver. Kleding moet ook voornamelijk deze kleuren hebben, maar vergeet heldere en glanzende decoraties niet.

Stap 4

Een van de belangrijkste kenmerken om het nieuwe jaar op oosterse manier te vieren, zoals elders, is een feestelijke tafel met lekkernijen. Leg een wit tafelkleed en glanzend bestek neer. Zet rode servetten of vazen van deze kleur, kaarsen in de buurt. Gerechten op tafel moeten van glas of porselein zijn, kristal en zilver zijn ook toegestaan, maar geen klei. Zorg ervoor dat er niets vierkants in de tafelsetting staat. Vermijd ook scherpe hoeken en symmetrische plaatsing van apparaten. Leg nooit een mes op tafel.

Stap 5

Geef de voorkeur aan vis- en zeevruchtengerechten. Natuurlijk zijn ook watervogels geschikt - eend of gans. Serveer groenten en fruit rood of wit. Dit kunnen peren, appels, granaatappels, bevroren bessen zijn - frambozen, aalbessen, veenbessen, paprika's, tomaten, watermeloenen, enz. Vergeet ook mandarijnen en sinaasappels niet. Trouwens, een kerstboom versierd met mandarijnen en mandarijnen als cadeau voor gasten is precies wat het is: dit is een oude oosterse traditie.

Stap 6

Serveerelementen van de aarde, dat wil zeggen gerechten met een zoete smaak, evenals gele groenten, aardappelen en andere wortelgroenten die in de grond zijn gekweekt, mogen niet op tafel worden geserveerd. Vergeet niet dat er een paar gerechten op tafel moeten staan. Van drankjes hebben wodka en bier de voorkeur.

Stap 7

Een van de belangrijke nieuwjaarstradities in het Chinees is de bereiding van knoedels aan de vooravond van de feestdag. Ze zijn gebeeldhouwd door het hele gezin, en dit wordt beschouwd als een symbool van goede wensen voor huishoudens, een lang leven van ouders. Een munt wordt in één knoedel gestopt en wie het krijgt, zal een heel jaar gelukkig zijn.

Stap 8

Maak voor het klokkenspel papieren lantaarns klaar met een lont gedrenkt in sesamolie voor iedereen die met je viert. Als de klok slaat, worden ze in het oosten in brand gestoken, en door de kleur van de brandende pit bepalen ze welk jaar het zal zijn. Vooral degenen met een rode vlam zullen blij zijn. En lach vooral: in Japan en China (en ook in ons land) zeggen ze dat als je elkaar dit jaar ontmoet, je het zult beleven.

Aanbevolen: