Wat Geef Je Een 5-jarige Jongen Voor Zijn Verjaardag?

Inhoudsopgave:

Wat Geef Je Een 5-jarige Jongen Voor Zijn Verjaardag?
Wat Geef Je Een 5-jarige Jongen Voor Zijn Verjaardag?

Video: Wat Geef Je Een 5-jarige Jongen Voor Zijn Verjaardag?

Video: Wat Geef Je Een 5-jarige Jongen Voor Zijn Verjaardag?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

Vaak worden ouders, familieleden of gewoon vrienden geconfronteerd met de moeilijke vraag om het juiste verjaardagscadeau te kiezen. Natuurlijk is het in dit geval de moeite waard om rekening te houden met de leeftijd, het geslacht, de hobby's en de voorkeuren van de jarige.

Wat geef je een 5-jarige jongen voor zijn verjaardag?
Wat geef je een 5-jarige jongen voor zijn verjaardag?

Een cadeau voor een 5-jarig kind moet nuttig en interessant zijn. 5 jaar is een bijzondere leeftijd. Op dit moment beginnen zich bij kinderen verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid te ontwikkelen en worden hun activiteiten en speelgoed steeds complexer. Ze zijn klaar voor nieuwe kennis, informatie die benadrukt wordt vanuit de media en de wereld om hen heen.

Nuttige tips

Alvorens definitief te beslissen over het gekozen cadeau, controleer met de ouders of het kind dit item heeft. Het is onwaarschijnlijk dat de jongen voor zijn verjaardag een tweede rolschaats of een voetbal wil krijgen.

Praat van tevoren met uw kind over mogelijke voorkeuren. Misschien wil de jongen wel iets cadeau krijgen, maar durft hij er zelf niet over te praten. Zo lost u het probleem met het geschenk snel op.

Bespreek mogelijke cadeau-opties met gasten. Samen zal het gemakkelijker voor u zijn om dit probleem op te lossen.

Mogelijke cadeau-opties

1. Een set educatieve Lego-constructeurs. Het kind kan verschillende voorkeuren hebben wat betreft het thema van de set. Bijvoorbeeld een middeleeuws kasteel met ridders, een politiebureau, een militaire stad, Indiana Jones-avonturen, Star Wars, etc. Met zo'n cadeau ga je in ieder geval zeker niet de mist in. Op deze leeftijd zijn de meeste jongens verslaafd aan dergelijk speelgoed.

Bovendien ontwikkelt zo'n constructeur perfect fijne motoriek, wat alleen een 5-jarig kind ten goede komt.

2. Nieuwe sportuitrusting. Op deze leeftijd gaan veel kinderen naar een bepaalde sportclub. Daarom kan een geschenk worden gekocht, afhankelijk van de hobby van de jongen. Let op: als je besluit materiaal te doneren, vraag dan aan je ouders wat de exacte maat schoenen of kleding is.

3. Games voor gameconsoles. Als een kind van deze leeftijd al verslaafd is aan computerspelletjes en een spelcomputer heeft, overweeg dan om een nieuwe schijf of cassette bij het spel te kopen. Hiervoor is het ook de moeite waard om de voorkeuren van de jongen te achterhalen.

4. Bakugans. Op deze leeftijd is dergelijk speelgoed vooral populair. De noodzaak om behendigheid en strategische vaardigheden te combineren maakt de gameplay interessant en spannend.

Daarnaast kan de bestaande collectie altijd aangevuld en uitgebreid worden met nieuwe modellen.

5. iPod of muziekspeler. Veel jongens zijn van jongs af aan dol op muziek. Zo'n gadget zal een echt cadeau voor hen zijn.

6. Kits voor creativiteit en "wetenschappelijk onderzoek". Deze categorie geschenken is zeer uitgebreid. Je kunt hier van alles bedenken. Het is goed dat de fabrikanten van kinderspeelgoed deze niche goed hebben ingevuld. Jongens op deze leeftijd houden ervan om iets nieuws te ontdekken, te verkennen en te verkennen. Het kan bijvoorbeeld een zakmicroscoop zijn. Je kunt hem altijd meenemen voor een wandeling.

Aanbevolen: