Hoe Borduur Je Een Huwelijkshanddoek?

Inhoudsopgave:

Hoe Borduur Je Een Huwelijkshanddoek?
Hoe Borduur Je Een Huwelijkshanddoek?

Video: Hoe Borduur Je Een Huwelijkshanddoek?

Video: Hoe Borduur Je Een Huwelijkshanddoek?
Video: DIY | Regenboog Borduur kit 2024, April
Anonim

Een handdoek is altijd beschouwd als een onveranderlijk kenmerk van een huwelijksceremonie. Vroeger begon een meisje als kind de ene kant te borduren en maakte de andere kant (de kant van de bruidegom) af voor de bruiloft. Momenteel kan in elke trouwsalon een kant-en-klare handdoek worden gekocht, maar een met de hand geborduurde handdoek is waardevoller. Hoe borduur je een handdoek?

Hoe borduur je een huwelijkshanddoek?
Hoe borduur je een huwelijkshanddoek?

instructies:

Stap 1

Koop een linnen doek of een andere soortgelijke stof, je kunt gewoon een gewoon canvas (2,5-3 meter), "floss" -draden in rode en zwarte kleuren. De overheersende rode kleur op de handdoek betekent het licht van de zon, haar warmte en schoonheid, en het lange witte canvas symboliseert de weg waarlangs man en vrouw samen moeten gaan.

Stap 2

Zoek een borduurpatroon online of in een speciaal borduurmagazine. Doe dit van tevoren, want het proces zelf duurt één tot drie maanden, afhankelijk van de complexiteit van de patronen. Het borduren gebeurt met een kruissteek.

Stap 3

Let op de volgorde van de patronen. De tekeningen moeten strak en duidelijk zijn. Borduur ze in drie niveaus. Op de eerste foto een boom van het geslacht met vogels erop. Traditioneel beeldt een huwelijkshanddoek een paar leeuweriken of duiven af, die gezinsgeluk en trouw verpersoonlijken. Op de tweede plaats fungeren florale ornamenten als een talisman tegen kwade krachten en zijn ze tegelijkertijd een wens van jonge mensen voor gezondheid, welvaart en rijkdom. En borduur op de derde verdieping kransen of ringen met de namen van het bruidspaar in het midden.

Stap 4

Begin overdag goedgehumeurd aan je handwerk. Tijdens het borduren, vloek niet, word niet boos of denk niet aan iets slechts. Laat je door niemand helpen, zodat de gedachten en verlangens van andere mensen niet in je familierelaties terechtkomen. Eindig met dezelfde naalden waarmee je begon. Probeer de draad heel voorzichtig van de verkeerde kant door te geven, zodat er geen roddel ontstaat in het gezinsleven. Laat het canvas niet uit twee aan elkaar genaaide delen bestaan. Met zijn integriteit symboliseert de handdoek de eenheid van zielen en lotsbestemmingen.

Stap 5

Bewaar de geborduurde handdoek die tijdens de huwelijksceremonie werd gebruikt als familiestuk voor het leven. Er wordt aangenomen dat hij en de patronen erop het gezin beschermen tegen alle problemen.

Aanbevolen: