Hoe Maak Je Nieuwjaarsboeketten

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Nieuwjaarsboeketten
Hoe Maak Je Nieuwjaarsboeketten

Video: Hoe Maak Je Nieuwjaarsboeketten

Video: Hoe Maak Je Nieuwjaarsboeketten
Video: TOP 10 DIY: Как обернуть букет цветов 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaarsboeketten, kransen en andere composities versieren niet alleen de nieuwjaarstafel. Ze kunnen overal in huis worden geplaatst en zelfs aan vrienden worden geschonken. Sla de nodige materialen in, oefen een beetje, en je zelfgemaakte nieuwjaarsboeketten zullen niet wijken voor de creaties van professionele bloemisten.

Hoe maak je nieuwjaarsboeketten
Hoe maak je nieuwjaarsboeketten

Het is nodig

  • - sparren- of dennentakken;
  • - floristische sponzen;
  • - Natuurlijke bloemen;
  • - kunstmatige sneeuw;
  • - goud- of zilververf in spuitbus;
  • - decoratieve linten;
  • - lijm;
  • - draadframe voor een krans;
  • - Drempels.

instructies:

Stap 1

Denk na over de stijl waarin u de composities gaat componeren voordat u het benodigde decor in de winkel koopt. Maak een lijst van wat je nodig hebt. Zo voorkom je onnodige kosten.

Stap 2

Sla sparren- of dennentakken in. Om het boeket vers te houden, verstevigt u het in een bloemenspons. Sponzen in alle maten zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels. Vind je de gewenste vorm niet in de winkel, snij deze dan zelf uit met een scherp mes.

Stap 3

Plaats de spons in een diepe bak met water en laat hem daar een paar uur staan. Probeer de spons niet naar de bodem te laten zakken, hij zou vanzelf moeten zinken - dit betekent dat hij volledig verzadigd is met water.

Stap 4

Verwijder de met water doordrenkte spons en plaats deze op de bak. Bereid alles voor wat je nodig hebt voor de compositie en begin met het verzamelen ervan. Het boeket kan gebaseerd zijn op dennen-, sparren- of jeneverbessentakken. Knip ze op de gewenste lengte en plak ze in de spons volgens de bedoeling van de compositie.

Stap 5

Witte chrysanten zullen een zeer mooie aanvulling zijn op het nieuwjaarsboeket. Kies voor kleinbloemige of grote exemplaren. Versterk ze door de voorgesneden stelen in de spons te steken.

Stap 6

Versier de compositie en kegels perfect. Voor extra gezelligheid, spuitverf met goud- of zilververf. Combineer goud en zilver niet in één boeket - stop bij één optie. Witte en blauwe kleuren zijn geschikt voor een zilveren decor, rood en bruin zien er geweldig uit met goud. Linten of kaarsen kunnen in deze tinten worden bewaard.

Stap 7

Boeketten kunnen worden versierd met kunstsneeuw. Koop het in de winkel of maak een imitatie door schuim op een rasp te wrijven. Breng PVA-lijm aan op de sparren takken, strooi er voorzichtig kunstsneeuw op. Je kunt in plaats daarvan glitters gebruiken - ze glanzen heel effectief in het kaarslicht.

Stap 8

De compositie in de vorm van een nieuwjaarskrans is zeer effectief en makkelijk te maken. Als basis is een ringspons geschikt. Snijd kleine sparren twijgen en kleine bloemen van witte of rode chrysanten. Steek takjes en bloemen in willekeurige volgorde in de spons. Ze moeten stevig worden vastgezet zonder gaten. Bevestig een gouden strik aan de zijkant van de compositie en een grote kaars kan in het midden worden geplaatst.

Stap 9

Van kegels kan ook een originele krans gemaakt worden. Neem een draadkooi of rol zelf een dikke draad in een ring. Bereid enkele toppen voor, waarvan sommige met goud kunnen worden besproeid. Bedek de rest met vernis zodat ze niet opengaan. Breng Moment-lijm aan op de onderkant van de kegel en bevestig deze aan het frame. Lijm op deze manier alle hobbels. Droog de krans goed af. Bovenaan kan de compositie worden besprenkeld met kunstmatige sneeuw.

Aanbevolen: