Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Cadeau Voor Mama

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Cadeau Voor Mama
Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Cadeau Voor Mama

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Cadeau Voor Mama

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Cadeau Voor Mama
Video: Moederdagcadeau maken 2020 2024, April
Anonim

DIY-cadeaus kunnen van alles worden gemaakt. Moeder zal heel blij zijn met een exclusief souvenir gemaakt van zoutdeeg voor de vakantie of een foto met haar kind in een door hem gemaakte lijst van gekleurd papier en karton. Dit zijn allemaal leuke kleine dingen die lang bijblijven.

Hoe maak je een doe-het-zelf cadeau voor mama
Hoe maak je een doe-het-zelf cadeau voor mama

instructies:

Stap 1

Met gezouten deeg kun je een mooi, exclusief en duurzaam souvenir maken.

Maak het deeg van een glas bloem, een glas extra zout en anderhalf tot twee glazen water. Kneed grondig - het mag niet vloeibaar zijn, zodat het eruit kan worden gebeeldhouwd, zoals uit plasticine.

Stap 2

Maak van deeg wat je maar wilt - een kitten, bloemen of dolfijnen - wat je moeder lekker vindt. Als je wilt dat het souvenir aan de muur hangt, maak dan een kant van het vaartuig plat en steek er een lus van draad of dikke draad bovenop. Bij het aansluiten van onderdelen dient u de voegen te bevochtigen met een beetje water, voor een goede hechting. Gebruik een snijmes. Leg het afgewerkte vaartuig op een volledig droge en niet vette bakplaat, bedekt met papier, en zet in de oven om te fossiliseren. Gebruik geen te hoge temperatuur, droog ongeveer 2 uur op een matige temperatuur.

Stap 3

Wanneer het vaartuig droogt en afkoelt, kun je beginnen met schilderen. Neem hiervoor een gewone gouache. Kies bij het schilderen de helderste en meest vrolijke kleuren, evenals een dunne borstel. Verf met dikke verf, dikke laag. Nadat de verf is opgedroogd, kunt u proberen het toekomstige geschenk te vernissen, maar dit is niet nodig.

Stap 4

Je kunt een doe-het-zelf cadeau voor je moeder maken van karton en gekleurd papier of dikke stof. Deze eenvoudige materialen en PVA-lijm helpen bij het maken van een leuke fotolijst.

Maak een foto van je moeder of jullie twee, plak deze op het karton en omcirkel deze met een potlood.

Stap 5

Knip van dit karton een basis die aan alle randen 5 cm groter is dan de foto en plak de kaart erop. Knip een frame uit gekleurd papier of stof. Het moet een gat hebben binnen het formaat van de foto en de randen moeten 5 cm breed zijn. Lijm dit frame op het karton.

Stap 6

Knip de bloembladen, midden, blaadjes uit gekleurd papier. Als het geschenk voor 8 maart is, maak dan het nummer 8, als het voor de verjaardag is, dan het nummer dat overeenkomt met de leeftijd of een soort handtekening. Lijm de bloem in de linkerbovenhoek van de foto zodat deze over de randen van de foto gaat en uit het kader gaat. Plak het cijfer of de letters in de rechter benedenhoek. Vergeet niet de kartonnen standaard aan de achterkant te lijmen.

Stap 7

Je kunt een boeket voor je moeder maken dat altijd een lust voor het oog is en nooit vervaagt. Het is gemakkelijk te maken van gekleurd karton. Probeer een tulp in een vaas te maken. Dit is een zeer mooie bloem die een geweldig cadeau is voor elke gelegenheid, of gewoon op een gewone dag. Je hebt maar twee kleuren nodig: groen voor de bladeren en stengel van de bloem en roze of een andere kleur voor de bloem zelf. Het is ook opmerkelijk dat er een enorme verscheidenheid aan bloemen is van deze prachtige bloem. Je kunt zowel klassieke tinten als karton kiezen met elk fantasiepatroon. Je kunt een geschenk heel bijzonder maken als je je van tevoren voorbereidt en een bloembol in een glas plant, zodat deze tijd heeft om te ontkiemen en bladeren vrij te geven op een voor jou belangrijke datum. De bloem kan ofwel volgens alle regels in de volle grond geplant worden, ofwel in een glas water gezet worden zodat de wortels altijd toegang hebben tot water, maar de bol zelf stond niet ondergedompeld. Anders kan de bloem gewoon rotten.

Stap 8

Druk de bloemdetailsjabloon af op een printer. Als je er geen hebt, kun je de sjabloon eenvoudig opnieuw op papier tekenen. Knip voorzichtig de bloembladen en bloem van de tulp uit volgens de patronen. Merk op dat bij het snijden met een sjabloon, deel A een inkeping aan de onderkant heeft en deel B een inkeping aan de bovenkant. Ze zijn nodig om de bloem bij elkaar te houden. Steek het bloemblad gesneden uit patroon B in het bloemblad met patroon van patroon A. Neem nu een klein stukje draad en knip het zo lang af als u wilt dat de stengel van uw bloem is. U kunt gewone metaaldraad of geïsoleerde draad gebruiken. Maar bij de tweede optie kun je het beste een groen gecoate draad nemen.

Beeld
Beeld

Stap 9

Knip de blaadjes voor de bloem uit groen papier. U kunt karton gebruiken, maar gewoon papier ziet er beter uit. Een ambacht gemaakt van fluwelen papier ziet er nog interessanter uit. Neem dubbelzijdig plakband en plak het op de basis van de draad. Plak je tulpenblaadjes op tape. Lijm de bloemknop van bovenaf op de draad. Het enige dat overblijft is om je vaartuig in een glas met een levende bloem te plaatsen. Je kunt de bol voorzichtig in het midden doorboren met een draad en een kunstbloem tussen levende bladeren plaatsen, maar in dit geval kun je je spruit beschadigen, die langer dan een maand is gegroeid. Het is beter om de draad voorzichtig tussen de bladeren te trekken en, buigend naar beneden, voorzichtig in de grond naast de bol te steken. Dan groeit je cadeau voor mama later uit tot een echte tulpenbloem en zal je geliefde moeder jarenlang plezier doen.

Stap 10

Als je dol bent op het modelleren van polymeerklei, kun je een geweldig cadeau voor je moeder maken. Een mok met een individueel ontwerp is een geweldig cadeau. Eerst moet je de tekening die je van plan bent te maken op een gewoon vel papier tekenen. Teken met echte afmetingen. Het is erg belangrijk. Neem een mok die geen patroon of textuur heeft. Bovendien mag het geen scherpe vormveranderingen hebben. De mok moet worden behandeld met een ontvetter zodat onnodige kleine onderdelen niet aan het plastic blijven kleven. Knip de tekening uit die je als sjabloon hebt gemaakt. Pureer de basiskleur van het hoofd. Als je een beer gaat maken zoals op de foto, neem dan de klei in grijs. Rol het in een laag van ongeveer 2-5 mm dik. Knip het silhouet van de beer uit je sjabloon. Plak de beer op de mok waar je hem zou willen zien. Vergeet niet dat door het te hoog te plaatsen, u een probleem creëert bij het gebruik van de mok voor het beoogde doel. Je kunt er gewoon niet uit drinken.

Beeld
Beeld

Stap 11

Voeg geleidelijk de vormen toe aan de beer, maak eerst het gezicht in de vorm van een afgeplatte cirkel. Maak op dezelfde manier de buik en poten van het dier. Maak vervolgens oren van kleine cirkels. Maak met een speciaal apparaat ronde inkepingen in de oorschelpen. Neem een klein stukje plastic, een tint lichter, en maak ruimte voor het gezicht van het dier. Verblind je neus met blauwe klei. Neem een naald en gebruik korte strepen om de vacht textuur aan de beer te geven. Maak nu twee kraaloogjes van de zwarte stippen. Vergeet de pleisters niet. Ze moeten worden gedaan door dunne vierkanten van dezelfde kleur als het gezicht van het dier uit te snijden. Naai de vierkanten met kleine en dunne worstjes van een donkere kleur. Op dezelfde manier kun je naden maken op het lichaam van het dier. Rol een dunne groene worst op en maak een bloemstengel. Maak kamillebloemblaadjes van witte klei en plak een kleine gele of oranje schijf in het midden. Zet je creativiteit op een mok om in de oven te bakken. Droogtijd en temperatuur moeten op de verpakking van polymeerklei worden vermeld. Haal daarna de decoratie eruit en laat afkoelen. Om te voorkomen dat het cadeau uit elkaar valt, moet het met lijm worden vastgelijmd. Tot slot, verwerk gewoon het lijstwerk op de mok met vernis en dat is alles. Het cadeau is klaar.

Aanbevolen: