Hoe Visakha Bucha Wordt Gevierd In Thailand

Hoe Visakha Bucha Wordt Gevierd In Thailand
Hoe Visakha Bucha Wordt Gevierd In Thailand

Video: Hoe Visakha Bucha Wordt Gevierd In Thailand

Video: Hoe Visakha Bucha Wordt Gevierd In Thailand
Video: Learn Thai Holidays – Visakha Bucha Day - วันวิสาขบูชา 2024, Mei
Anonim

Visakha Bucha in Thailand is voor christenen zowel Kerstmis als Pasen. Elk jaar wordt deze feestdag groots en met een speciale vrolijke stemming gevierd, want dit is Boeddha's dag - de belangrijkste dag voor boeddhisten.

Hoe Visakha Bucha wordt gevierd in Thailand
Hoe Visakha Bucha wordt gevierd in Thailand

Visakha Bucha (Boeddhadag) is de belangrijkste boeddhistische feestdag. Deze feestdag verenigde de geboorte, de verlichting en het vertrek met Boeddha's nirvana. Daarom is deze dag voor Thais, wiens belangrijkste religie het boeddhisme is, zo belangrijk.

Visakha Bucha wordt gevierd op de vijftiende dag van de zesde maand van de maan. Elke keer is deze datum anders, in 2012 valt deze dag op de vierde juni, maar de gebeurtenissen zullen duren tot de tiende (er zijn precies 2600 jaar verstreken sinds de verlichting van de Boeddha, dus de vakantie zal luxer zijn).

Thailand is versierd met prachtige ballonnen, religieuze vlaggen, papieren lantaarns, kleurrijke bloemen en vele andere versieringen. Heel vroeg in de ochtend beginnen mensen van het platteland en de dorpen feestelijke maaltijden voor de monniken te bereiden. Bij zonsopgang brengen mensen het eten naar de tempel.

Religieuze ceremonies en rituelen zijn van het grootste belang tijdens deze feestdag, dus bewoners blijven in de tempels. Daar brengen mensen bijna de hele dag door, nemen deel aan feestelijke evenementen, mediteren, luisteren en bestuderen preken en voeren verschillende rituelen uit.

'S Avonds wordt een kaarsenprocessie gehouden - het belangrijkste evenement. Bewoners gaan drie keer rond de hoofdtempel, tijdens deze processie bidden en luisteren ze naar preken. Elke deelnemer heeft bloemen, drie brandende wierookstokjes en een gewone kaars in zijn hand. Deze drie dingen symboliseren de belangrijkste heiligdommen: de Boeddha, zijn volgelingen en de leer van de Boeddha.

De meest plechtige en pretentieuze kaarsceremonie wordt gehouden in de provincie Nakhon Pathom (in de Putta Monton-tempel), waar een standbeeld van de Lopende Boeddha staat. Iemand van de koninklijke familie zal de processie leiden.

Op deze feestdag is elk fysiek werk verboden (het huis schoonmaken, repareren, landbouw, tuinieren en nog veel meer). Het is ook verboden om alcohol te drinken, sommige bars zijn gesloten op Visakha Bucha.

Aanbevolen: