Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Thailand

Inhoudsopgave:

Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Thailand
Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Thailand

Video: Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Thailand

Video: Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Thailand
Video: Gong Xi Fa Cai! Ook wel: Gelukkig Nieuwjaar! 2024, April
Anonim

Thais lijken enigszins op Russen. Ze houden ook van vieren, en dat doen ze op grote schaal. Het volstaat te zeggen dat ze het nieuwe jaar drie keer vieren. Misschien moeten we geïnteresseerd zijn in dit idee.

Hoe nieuwjaar wordt gevierd in Thailand
Hoe nieuwjaar wordt gevierd in Thailand

instructies:

Stap 1

Ten eerste komt het nieuwe jaar in dit land in de nacht van 1 januari. Om de Europeanen bij te houden, versieren Thais graag de kerstboom, steken ze vuurwerk op en organiseren ze leuke massale festiviteiten. Het is vermeldenswaard dat eerder in Thailand het nieuwe jaar werd gevierd volgens de boeddhistische kalender. Toen werd de vakantie gevierd in december. In januari valt er praktisch geen regen in het Land of Smiles en ligt de temperatuur rond de 25 graden. Dus het feest op straat is redelijk comfortabel voor toeristen uit Europa.

Stap 2

Door het grote aantal Chinezen dat in Thailand woont, zijn de tradities van dit volk ongemerkt het leven van de inheemse bevolking binnengedrongen. Thais vieren het nieuwe jaar op grote schaal in het Chinees, dat wil zeggen, in overeenstemming met de maankalender. Het heeft geen vaste datum en wordt gevierd van 20 januari tot 20 februari. Tegenwoordig zijn de straten van Thailand niet alleen gevuld met mensen, maar ook met draken, slangen en leeuwen. Natuurlijk in de vorm van reuzenfiguren die geluk, rijkdom, adel en moed symboliseren. Voetzoekers ontploffen, vuurwerk wordt gelanceerd, onvriendelijke geesten verjagen en de geesten van voorspoed in de huizen roepen. Tijdens drie vakanties gaan mensen gewillig op bezoek en overhandigen ze elkaar enveloppen van rode en gele kleur, waarin geld zit.

Stap 3

Twee maanden later is het tijd voor de belangrijkste nieuwjaarsvakantie van de Thais. Het heet Songkran of Wang Songkran, dat wordt gevierd van 13 tot 15 april. En nog langer in de provincies. Tegenwoordig is het warm weer tot 35-40 graden. De Thais verklaren dit door een legende, volgens welke de Thaise jongen zo gevat bleek te zijn dat hij de Vuurgod versloeg en hem van zijn hoofd beroofde. Bij zulk warm weer is het een zeer succesvolle traditie om elkaar water te geven om geluk en voorspoed te schenken. Vroeger sproeiden ze vocht uit kommen, nu uit slangen en waterkanonnen. En sommigen nemen hiervoor olifanten mee de straat op.

Stap 4

Op Songkran komen lama's naar hun huizen voor een ritueel van reiniging van de problemen die zich in de loop van het jaar hebben opgehoopt. Kleine munten, etensresten, kaarsen, beeldjes van rood deeg worden verzameld in speciale kommen. 's Avonds wordt de kom weggenomen en op verlaten plekken achtergelaten. Bij het weggaan kun je niet achterom kijken, anders komen de problemen weer in huis. Thais bezoeken zelf de tempels en brengen een handvol zand en geschenken mee aan de monniken. De laatste zijn heerlijk eten en nieuwe gewaden.

Aanbevolen: