Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Spanje

Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Spanje
Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Spanje

Video: Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Spanje

Video: Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Spanje
Video: Gong Xi Fa Cai! Ook wel: Gelukkig Nieuwjaar! 2024, April
Anonim

Spanje is een van de meest mysterieuze en interessante landen van Europa. Het trekt jaarlijks miljoenen toeristen met zijn oude geschiedenis, prachtige architectuur en ongerepte stranden. Tot nu toe gaat het dagelijkse middagfeest door het hele land door. De Spanjaarden eren en koesteren hun nationale tradities. Dit geldt ook voor traditionele feestdagen: de nationale dag van de Hispaniaden, Allerheiligen, Kerstmis en natuurlijk het nieuwe jaar.

Hoe nieuwjaar wordt gevierd in Spanje
Hoe nieuwjaar wordt gevierd in Spanje

Nieuwjaar wordt in Spanje luidruchtig gevierd, op grote schaal, omdat de Spanjaarden een buitengewoon temperamentvol volk zijn. Op oudejaarsavond is het niet gebruikelijk om thuis te blijven, grote luidruchtige gezelschappen gaan de straten en pleinen van steden op, waar verschillende feestelijke processies en carnavals worden gehouden met verstrooiing van snoep. Er wordt vuurwerk afgestoken, lasershows georganiseerd.

De festiviteiten gaan door tot in de vroege ochtend. De Spanjaarden trakteren elkaar op nationale zoetigheden, waarin amandelen, honing en cava noodzakelijkerwijs aanwezig zijn (de Spaanse analoog van champagne). Je moet het nieuwe jaar in Spanje zeker in rode kleding vieren: dan zal het geluk je het hele jaar vergezellen. Sommige Spanjaarden, in plaats van traditionele kerstbomen, geven er de voorkeur aan om het huis te versieren met een kerststerbloem, waarvan de bloeiperiode net op de nieuwjaarsperiode valt. De bloem lijkt qua vorm op een ster en wordt daarom ook wel de "Ster van Bethlehem" genoemd.

De Spanjaarden hebben hun eigen tegenhanger van de Kerstman, die Papa Noel heet. Hij draagt een handgemaakt nationaal kostuum en gooit geschenken op de balkons. In plaats van een staf houdt hij een kantine met wijn vast. Op de nieuwjaarstafel staan de meest geliefde nationale gerechten - feestelijke paella met zeevruchten, kalkoen gevuld met champignons, snacks in de vorm van jamon met stukjes meloen, taarten en natuurlijk een fles uitstekende Spaanse droge wijn.

Sommige stadsbewoners van Spanje komen om middernacht naar de stadskerk en herinneren zich de meest interessante gebeurtenissen van het uitgaande jaar. Dan loten jonge jongens en meisjes met namen en worden nieuwjaarsparen gevormd. Er wordt aangenomen dat de gelukkigste paren degenen zijn die elkaar op deze manier hebben ontmoet.

Nog een oude, vrolijke nieuwjaarstraditie in Spanje: op het klokkenspel bij elke slag moet je één druif eten en één wens doen. Zo 12 slagen, 12 wensen en 12 druiven gegeten. Voor degenen die alle druiven hebben kunnen eten, zal het jaar bijzonder succesvol zijn.

Na middernacht is het absoluut noodzakelijk om degenen die in de buurt zijn te feliciteren, zelfs vreemden. De Spanjaarden presenteren elkaar speciale handtassen - "cotillion", waarin verschillende nieuwjaarsparafernalia zitten - slingers, confetti, ballonnen en carnavalsmaskers. 'S Morgens, na luidruchtige festiviteiten, gaan de Spanjaarden naar nieuw geopende banketbakkers en cafés om feestelijke warme chocolademelk te proeven met nationale donuts "churos".

Aanbevolen: