Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Noorwegen

Inhoudsopgave:

Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Noorwegen
Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Noorwegen

Video: Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Noorwegen

Video: Hoe Nieuwjaar Wordt Gevierd In Noorwegen
Video: Gong Xi Fa Cai! Ook wel: Gelukkig Nieuwjaar! 2024, April
Anonim

Misschien wel een van de meest geliefde feestdagen is het nieuwe jaar. Ze wachten met ongeduld op hem en maken zich klaar. In verschillende landen hebben verschillende volkeren hun eigen tradities en regels voor het vieren van het nieuwe jaar.

https://club.foto.ru/gallery/images/photo/2003/1556-31-1219
https://club.foto.ru/gallery/images/photo/2003/1556-31-1219

De meest verwachte vakantie

Als we het over Europese landen hebben, is Kerstmis daar populairder, omdat het voor katholieken belangrijker is. Het nieuwe jaar wordt in Noorwegen niet gevierd op de schaal die Russen gewend zijn. Tegelijkertijd verliest het echter zijn populariteit niet en wordt het verwacht.

De symbolen van het Noorse nieuwjaar zijn de kabouter Yulenissen ("kabouter van juli") - een analoog van de Russische kerstman en een fantastische geit. De geit moet gestild worden, want de eigenaren van het huis vergeten niet om granen voor haar in de keuken achter te laten. Soms steken kinderen aartjes in hun schoenen om een cadeautje van een geit te krijgen.

Julenissen geeft cadeaus aan kinderen. Hij doet er echter langer over dan Sinterklaas. Het schenken kan enkele dagen duren. Noorse kinderen hebben sympathie voor Julenissen, want alle kinderen willen een cadeautje, en er is maar één kabouter. Het is niet gebruikelijk dat volwassenen elkaar geschenken geven. Interessant is dat sommige Noren lucifers aanbieden aan vrienden als een symbool van het welzijn van thuis en gezin.

Een populaire bestemming voor nieuwjaarsvakanties

Het nieuwe jaar in Noorwegen is altijd actief - dit is het belangrijkste kenmerk van de vakantie. Evenals het feit dat hij tegelijkertijd zijn nepotisme niet verliest. De dag ervoor, 31 december, gaat het hele gezin wandelen en nemen hun schaatsen of ski's mee. 's Avonds komen ze samen aan een grote tafel om de vakantie te vieren.

Eenzame mensen, meestal jonge mensen, gaan op oudejaarsavond naar een bar of restaurant, hoewel er op dit moment niet veel mensen in dergelijke etablissementen zijn.

Natuurlijk vinden er feestelijke festiviteiten plaats in de straten van steden en dorpen. In de stad Drebak kun je de dwerg Julenissen zelf ontmoeten - daar is volgens de legende zijn huis. Noorse kinderen sturen brieven naar de nieuwjaarskabouter. In het algemeen, toen de Noren heidenen waren, werd het nieuwe jaar in juli gevierd, vandaar de naam van het belangrijkste symbool van de feestdag.

Het is bekend dat Noren zich inzetten voor een gezonde levensstijl en gezonde voeding. Daarom staan er op hun nieuwjaarstafel vooral vis en zeevruchten. Het hoofdgerecht is echter rijstpudding met gebakken amandelen. Wie een stukje eten met amandelen krijgt, heeft het komende jaar geluk.

In dit noordelijke, maar helemaal niet koude land komen veel buitenlandse gasten samen. Noorwegen is een favoriete vakantiebestemming voor het nieuwe jaar voor Europeanen.

Aanbevolen: