Hoe Chinees Nieuwjaar Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Hoe Chinees Nieuwjaar Wordt Gevierd
Hoe Chinees Nieuwjaar Wordt Gevierd

Video: Hoe Chinees Nieuwjaar Wordt Gevierd

Video: Hoe Chinees Nieuwjaar Wordt Gevierd
Video: Chinees Nieuwjaar: hoe zit dat nou? | NOS op 3 2024, April
Anonim

In Rusland worden de Chinese horoscoop en de Chinese filosofie van feng shui steeds meer verspreid, om nog maar te zwijgen van Chinese goederen. Steeds meer Russen vieren het nieuwe jaar volgens de regels van de oosterse horoscoop, kleden zich in een jurk van de "juiste" kleur en zetten bepaalde gerechten op tafel. Maar er is weinig bekend over hoe het nieuwe jaar in China zelf wordt gevierd.

Hoe Chinees Nieuwjaar wordt gevierd
Hoe Chinees Nieuwjaar wordt gevierd

instructies:

Stap 1

Bepaal de datum van de vakantie. In tegenstelling tot het Europese Nieuwjaar wordt de Chinese feestdag elk jaar op een andere datum gevierd. Meestal valt het Chinese Nieuwjaar aan het einde van de winter, in januari of februari, afhankelijk van de maankalender. De Chinezen beschouwen nieuwjaar niet als een wintervakantie. Zelfs de naam zelf wordt vertaald als "Lentefestival". Nieuwjaar symboliseert het einde van koud weer en het begin van een nieuwe cyclus in de natuur.

Stap 2

Haal het hele gezin bij elkaar. In China is nieuwjaar een gezinsvakantie, wanneer alle familieleden uit de verste uithoeken van het land komen en samenkomen in één huis.

Stap 3

Maak het huis zeer zorgvuldig schoon. Schoonmaken voor het nieuwe jaar is een soort ritueel. Door afval op te ruimen, maakt u de weg vrij voor geluk en rijkdom die naar uw huis haasten. Hang een afbeelding van een rode vis aan de deur - dit is een symbool van welvaart. Versier ramen en deuren met rode zijden of papieren lantaarns. Volgens Chinese overtuigingen schrikt rood boze geesten af.

Stap 4

Maak Jiaozi Chinese dumplings. Het verplichte eten van zelfgemaakte dumplings voor het nieuwe jaar is een traditie in China, vooral in het noorden van het land. Gasten die de volgende dag komen, worden getrakteerd op dumplings en wensen hen daarom een gezond nageslacht en familiewelzijn.

Stap 5

Maak lawaai zo hard mogelijk op oudejaarsavond. Eerder in China geloofde men dat het geluid van vuurwerk en het gebulder van vuurwerk beschermt tegen boze geesten. Tegenwoordig geloven maar weinig mensen in geesten, maar de traditie van luid schreeuwen, lawaai maken en de hele nacht plezier hebben, blijft bestaan.

Stap 6

Ga voor een bezoek de dag na Chinees Nieuwjaar. Maak een mand met fruit en snoep klaar als cadeau. U kunt enkele combinaties doneren, bijvoorbeeld twee mokken of twee flessen wijn. Het symboliseert harmonie en eenheid in het gezin. Als er gasten naar je toe komen, maak dan meteen de cadeaus open, bedank de gasten en presenteer een retourcadeau.

Aanbevolen: