Wat Doet Een Getuige Op Een Bruiloft?

Wat Doet Een Getuige Op Een Bruiloft?
Wat Doet Een Getuige Op Een Bruiloft?

Video: Wat Doet Een Getuige Op Een Bruiloft?

Video: Wat Doet Een Getuige Op Een Bruiloft?
Video: Wat doen een ceremoniemeester, weddingplanner en getuigen? - Afl. 4/5 Hoe plan je een bruiloft? 2024, April
Anonim

Hoewel tegenwoordig de aanwezigheid van getuigen bij het sluiten van een huwelijk niet nodig is, nodigen de meeste pasgetrouwden hen nog steeds uit voor hun huwelijk. Getuigen zijn is een zeer verantwoordelijke rol, hun functie omvat veel verantwoordelijkheden voor het organiseren van een feest.

Wat doet een getuige op een bruiloft?
Wat doet een getuige op een bruiloft?

Getuigen zijn de belangrijkste assistenten van de pasgetrouwden. Deze erefunctie beperkt zich niet tot het aanwezig zijn bij de ceremonie met een rood lintje en het proosten aan de feesttafel. Eerder in Rusland werd de getuige van de bruidegom een vriend genoemd. De meest vrolijke en levendige man werd gekozen voor deze rol. Hij vergezelde de bruidegom tijdens matchmaking, op de bruiloft, betaalde zich uit van de matchmaker, enzovoort. Een getuige neemt tegenwoordig ook veel verantwoordelijkheden op zich voor de voorbereiding van de bruiloft.

Aan de vooravond van de bruiloft organiseert de getuige een vrijgezellenfeest waarbij de bruidegom afscheid neemt van zijn vrije vrijgezellenleven. De getuige moet een leuk scenario voor de avond bedenken zodat het geen gewone eetbui wordt.

Op de trouwdag zorgt de getuige ervoor dat de bruidegom de ringen, paspoort, boeket voor de bruid, champagne en wijnglazen voor registratie niet vergeet. Daarna gaat de getuige samen met de bruidegom de bruid halen. Daar zullen ze tests moeten afleggen die worden georganiseerd door de getuige en haar vrienden. Het vereist sluwheid en het vermogen om te onderhandelen om ze te sussen en de bruidegom te helpen veilig en wel door te breken naar zijn verloofde.

In het kadaster zetten getuigen hun handtekening in het registratieboek, schenken dan champagne in voor iedereen en roepen luid "Bitter!" Aan tafel zit de getuige naast de bruidegom en zorgt voor alle dames die in de buurt zijn. Bovendien moet hij zijn ogen niet van de bruid afhouden, omdat ze opnieuw kan worden gestolen. En natuurlijk neemt de getuige deel aan alle wedstrijden en sweepstakes, hij moet op elk moment klaar zijn om te beginnen met dansen.

Ook het bruidsmeisje, aan wie ze de rol van getuige heeft toevertrouwd, zit niet stil. Ze helpt bij het kiezen van een trouwjurk en begeleidt haar vriendin op eindeloze reizen naar bruidssalons. Ze kan worden gevraagd om bloemen te bestellen voor een feest, uitnodigingen te versturen of een hotelkamer te boeken.

De heilige plicht van een getuige is het organiseren van een vrijgezellenfeest aan de vooravond van de bruiloft. Zij is verantwoordelijk voor het entertainmentprogramma, eten, drinken en kiest de locatie voor dit evenement. Ook kiest zij de muzikale begeleiding.

Op de dag van de bruiloft zou de getuige 's ochtends al bij de bruid moeten zijn, ze helpt haar met aankleden en kalmeert haar soms ook. Wanneer de bruidegom verschijnt, laat de vriendin hem behoorlijk lijden en bedenkt verschillende obstakels en taken.

Daarna gaat de getuige samen met de jongeren naar de burgerlijke stand en zet haar handtekening in het registratieboek. Bij het banket moet ze naast de bruid zitten. Je moet van tevoren een goede toast maken. Tijdens de vakantie fungeert de vriend van de bruid als entertainer en helpt hij de toastmeester bij het organiseren van wedstrijden en spelletjes. En pas wanneer de laatste gast het banket verlaat, zal de missie van getuigen worden voltooid.

Aanbevolen: