Kan Een Getrouwde Man Getuige Zijn Op Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Kan Een Getrouwde Man Getuige Zijn Op Een Bruiloft?
Kan Een Getrouwde Man Getuige Zijn Op Een Bruiloft?

Video: Kan Een Getrouwde Man Getuige Zijn Op Een Bruiloft?

Video: Kan Een Getrouwde Man Getuige Zijn Op Een Bruiloft?
Video: Relatie met een getrouwde man? Top 3 tips 2024, Mei
Anonim

Een bruiloft is een van de belangrijkste gebeurtenissen in iemands leven. En natuurlijk wil ik dat naaste mensen op dit moment dichtbij zijn, om te ondersteunen en te helpen bij alles. De belangrijkste figuren na het bruidspaar zijn de getuigen.

Kan een getrouwde man getuige zijn op een bruiloft?
Kan een getrouwde man getuige zijn op een bruiloft?

Waarom hebben we huwelijksgetuigen nodig?

Sinds de oudheid is in Rusland de verplichte aanwezigheid van getuigen (vriendjes en vriendjes) bij de bruiloft ingesteld. Ze vervulden allebei een officiële rol - ze ondertekenden de huwelijksregistratiecertificaten (zonder dit werd het huwelijk niet als geregistreerd beschouwd) en namen deel aan de organisatie ervan (matchmaking, losgeld, een feest houden, enz.).

Maar de laatste tijd is het belang van getuigen afgenomen: hun aanwezigheid op de bruiloft is niet verplicht, de schilderijen zijn niet meer nodig. Daarom, als een huwelijk eenvoudig wordt geregistreerd zonder een viering, worden er meestal geen getuigen opgenomen. Maar als er een vrij grootschalig evenement nader wordt gepland, dan is het beter om een paar naaste mensen te hebben om je op dit belangrijke moment te ondersteunen. Natuurlijk kun je speciale mensen inhuren (toastmaster, etc.), maar kleine dingen in de vorm van het helpen van de bruid om haar uiterlijk te corrigeren, morele steun zijn erg belangrijk.

Wie kan als getuige worden meegenomen?

Wie kan ik beter als getuigen nemen? Gewoonlijk is er bij de bruiloft een getuige van de kant van de bruid (haar naaste persoon) en een getuige van de kant van de bruidegom. Er zijn geen regels of wetten over dit onderwerp. Het kunnen absoluut alle mensen zijn - familieleden, vrienden, kennissen, collega's.

Er zijn verschillende aanwijzingen voor het kiezen van getuigen. Maar ze hebben allemaal geen essentiële basis en zijn niets meer dan legendes, herhaaldelijk opnieuw geformuleerd.

U kunt bijvoorbeeld geen getrouwd stel als getuige meenemen, omdat ze zullen kort na de bruiloft scheiden (ze zullen hun geluk aan de jongeren geven). U kunt met geen van de getuigen getrouwd zijn, omdat dit leidt ook tot echtscheiding. U kunt niet scheiden, omdat dit zal een scheiding bij jongeren veroorzaken. Dit alles wordt door niets ondersteund en behoort tot dezelfde categorie tekens, zoals: zwarte kat, lege emmers, etc. Er is een mening dat er een teken is van getrouwde getuigen sinds de dagen van Rusland, toen ze verantwoordelijk waren voor de jongeren en werden gestraft met een roebel tijdens hun scheiding. En dan is er nog de verfraaiing.

Als we uitgaan van meer praktische adviezen, dan is het beter om als getuigen te kiezen voor ongetrouwde mensen (misschien geliefden) of een gelukkig getrouwd stel. Maar dit is meer zo dat door verschillende wedstrijden (vaak op bruiloften zijn ze vrij openhartig), conflicten later niet ontstaan. En zodat de getuigen zelf niet worden afgeleid door hun helften die op een feestje zitten, maar juist bezig zijn met de bruiloft en de jongeren. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat het ook sociale en vrolijke mensen moeten zijn die graag in de schijnwerpers staan, omdat zij zijn vaak degenen die de toon zetten voor de bruiloft zelf.

Over het algemeen is het aan jou of het de moeite waard is om in de voortekenen te geloven (en voor het geval ze te volgen) of precies degene uit te nodigen die je wilt zien als je getuige, of misschien zelfs zonder.

Aanbevolen: