Hoe Toast Je Op Een Getuige Op Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Toast Je Op Een Getuige Op Een Bruiloft?
Hoe Toast Je Op Een Getuige Op Een Bruiloft?

Video: Hoe Toast Je Op Een Getuige Op Een Bruiloft?

Video: Hoe Toast Je Op Een Getuige Op Een Bruiloft?
Video: Hoe geef je een onvergetelijke bruiloftsspeech | OVERTUIGTIP 2024, April
Anonim

Een bruiloft is een belangrijke gebeurtenis die is ontworpen om de bruid en bruidegom te plezieren met hun vrolijke lont en oprechte wensen voor geluk. Niet iedereen krijgt de eer om als getuige op een bruiloft te worden uitgenodigd. Je kunt vrienden die je hebben vertrouwd niet teleurstellen door hun vakantie te verpesten met een onzorgvuldige manier van organiseren.

Hoe toast je op een getuige op een bruiloft?
Hoe toast je op een getuige op een bruiloft?

Hoe plechtige woorden met vreugde te vullen

Bereid eerst uw beoogde toespraak voor. Zelfs als je zeker bent van je welsprekendheid en geen angst hebt om voor publiek binnen te komen, is het niet overbodig om een paar aantekeningen te maken. Je zult je geïrriteerd voelen als je vergeet iets belangrijks te zeggen tegen de pasgetrouwden - soms komen woorden niet op het juiste moment in je op, wat de hele ervaring kan verpesten. Probeer uw toespraak op een verantwoorde manier te behandelen, want getuigen mogen geen ongepaste blunders maken en aarzelen bij het brengen van een huwelijkstoast die de juiste stemming voor de rest brengt.

Let bij het samenstellen van de tekst op de kant-en-klare feestelijke varianten van mooie woorden die te vinden zijn op de uitgestrektheid van het world wide web en in de vakliteratuur. Het is ook gepast om een poëtische vorm te kiezen die geschikt is voor de gelegenheid; welkom als je je eigen gedichten kunt bedenken, al is het maar een paar regels.

Personaliseer je toast door hem te associëren met de bruid en bruidegom. Welke vriend je ook bent, neem contact op met elk van de pasgetrouwden en spreek prettige wensen voor hen uit. Vermijd clichés - gewone of banale zinnen die de pasgetrouwden niet aangaan, kunnen een onaangename nasmaak in hun ziel achterlaten en erop wijzen dat je je niet zorgvuldig hebt voorbereid op hun viering. Tegelijkertijd moet men zich niet verdiepen in de verhalen uit het leven van de nieuw geslagen echtgenoten - ze zijn niet allemaal geschikt voor de vakantie. Neem in de toast geen vermeldingen op van de voormalige relatie van leden van de nieuw ontdekte familie.

Maak je vakantietoast niet te lang, bombastisch en overdreven formeel, maar laat je niet meeslepen door een vrije vorm van gedachtenpresentatie. Verdun de woorden met humor met het volste vertrouwen dat een dergelijke zet zal worden gewaardeerd door de helden van de viering. Het is niet nodig om een verzonnen toespraak uit het hoofd te leren, maar in het algemeen is het de moeite waard om het uit het hoofd te leren. Alle wensen zijn goed als ze oprecht zijn en uit het hart komen, met een positieve lading energie die je vrienden kan laten glimlachen.

Hoe stem je af op de huwelijkssfeer

De regels van de etiquette schrijven voor dat je moet opstaan voordat je een toespraak houdt. Hef het glas, spoor het publiek aan om uw voorbeeld te volgen en drink uw drankje voor het paar dat een huwelijk is aangegaan. Wees niet bang om proactief te zijn, maar overdrijf het niet door te proberen de aandacht op je toast te vestigen.

Als je op een grote dag overweldigd wordt door vroegtijdige verlegenheid, vecht er dan tegen in het belang van je vrienden. Als getuige moet je de toon zetten voor alle gasten door duidelijk, luid genoeg en gearticuleerd te spreken. Blijf kalm, vriendelijk en spontaan. Zelfs als de blikken van de gasten verwarrend zijn, probeer jezelf te beheersen, want je moet jezelf beheersen voor een openbare toespraak over officiële taken of tijdens een examensessie. Je bent niet zomaar een gast, maar de belangrijkste assistent van de bruid en bruidegom, die niet van gedachten kan veranderen over het nemen van verantwoordelijkheid en hen de rug toekeren op zo'n belangrijk moment.

Aanbevolen: