Terwijl De Dag Van De Signaaltroepen Van Oekraïne Wordt Gevierd

Terwijl De Dag Van De Signaaltroepen Van Oekraïne Wordt Gevierd
Terwijl De Dag Van De Signaaltroepen Van Oekraïne Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Signaaltroepen Van Oekraïne Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Signaaltroepen Van Oekraïne Wordt Gevierd
Video: Landbouw. Leven. Oekraïne. 2024, Mei
Anonim

In Oekraïne is het gebruikelijk om elk jaar op 8 augustus de Dag van het Signaalkorps te vieren. Deze feestdag werd officieel vastgesteld op 1 februari 2000. Het was op 8 augustus 1920 dat de training van seingevers begon op de militaire school in Kiev, en de president van Oekraïne, Leonid Danilovich Kuchma, beschouwde deze datum als zeer belangrijk.

Terwijl de dag van de signaaltroepen van Oekraïne wordt gevierd
Terwijl de dag van de signaaltroepen van Oekraïne wordt gevierd

De Dag van het Signaalkorps van Oekraïne wordt niet alleen gevierd door degenen voor wie deze feestdag professioneel is. Integendeel, dit is een belangrijke gebeurtenis voor het hele land. Het is op deze dag dat de president van Oekraïne, de minister van Defensie en andere beroemde mensen de burgers van hun land eraan kunnen herinneren hoe belangrijk het werk van een seingever is. Vertegenwoordigers van dit beroep hielpen de Grote Patriottische Oorlog te winnen, en zij waren het die de taak kregen om de strijdkrachten en defensiecapaciteiten van het land te versterken.

Op 8 augustus vieren zowel professionele militaire seingevers als jongeren die net een opleiding volgen in deze specialiteit. Collega's feliciteren elkaar en nemen felicitaties in ontvangst van andere mensen, waaronder belangrijke publieke figuren. De plechtige toespraak wordt in de regel gehouden door de president en de hoogste rangen van het ministerie van Defensie van Oekraïne, in een poging het belang en het prestige van het beroep van militaire seingever te benadrukken. Met hetzelfde doel worden in sommige steden thematische evenementen gehouden, die door iedereen kunnen worden bijgewoond.

Om de vakantie nog plechtiger te maken, worden de beste militaire seingevers beloond. Ze krijgen gedenkwaardige geschenken van de staat, diploma's, dankbrieven, enz., En ook buitengewone militaire rangen, wat bijzonder aangenaam is. De beste arbeiders van de signaaltroepen op hun beroepsvakantie worden als voorbeeld voor iedereen aangehaald, pratend over hun verdiensten en ze verheerlijkend.

Om jongeren het belang van het beroep van militaire seingever te laten begrijpen en te leren respecteren, worden op 8 augustus een aantal educatieve evenementen gehouden in sommige Oekraïense scholen. In 2009 werd voor de vakantie het Museum van de Geschiedenis van Communicatie van de Zeestrijdkrachten van Oekraïne geopend, waar een verscheidenheid aan voorbeelden van professionele communicatieapparatuur werd gepresenteerd, vanaf de tijd van de Grote Patriottische Oorlog tot heden. Het is op 8 augustus dat het bijzonder geschikt is om dit museum te bezoeken, evenals vele andere instellingen waar thematische tentoonstellingen en andere evenementen worden gehouden.

Aanbevolen: