Terwijl De Dag Van De Eenwording Van Bulgarije Wordt Gevierd

Terwijl De Dag Van De Eenwording Van Bulgarije Wordt Gevierd
Terwijl De Dag Van De Eenwording Van Bulgarije Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Eenwording Van Bulgarije Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Eenwording Van Bulgarije Wordt Gevierd
Video: Kinderboekenweek 2021 officieel van start 2024, Mei
Anonim

In september vieren de Bulgaren de Dag van de Eenwording van hun land. Ondanks het feit dat deze feestdag niet wijdverbreid is, brengen de inwoners van Bulgarije hulde aan de mensen die deze belangrijke gebeurtenis mogelijk hebben gemaakt.

Terwijl de Dag van de Eenwording van Bulgarije wordt gevierd
Terwijl de Dag van de Eenwording van Bulgarije wordt gevierd

De dag van de eenwording van Bulgarije wordt gevierd in het land op 6 september. Als de feestdag niet op een vrije dag valt, wordt het als een werkdag beschouwd. Het leiderschap van het land feliciteert de inwoners echter nog steeds met zo'n belangrijke gebeurtenis en herinnert hen aan de heldhaftige daad die het mogelijk heeft gemaakt Bulgarije te verenigen.

Volgens het Verdrag van Berlijn was Bulgarije sinds 1878 verdeeld in drie delen: de regio Macedonië, de autonome regio Oost-Roemelië met het centrum in Plovdiv en het Vorstendom Bulgarije met het centrum in Sofia. In 1885 begon, onder druk van de volksmassa's, een opstand in Rumelia, die leidde tot de overdracht van het leiderschap aan de Voorlopige Regering. En toen annexeerde de Bulgaarse prins Alexander I Oost-Roemelië bij zijn vorstendom, ondanks het feit dat dit onvrede in Europa veroorzaakte en hem vervolgens de kroon kostte. Door deze daad verdiende Alexander I van Bulgarije de liefde en het respect van zijn volk. En tot op de dag van vandaag praten Bulgaren met warmte over hem en herinneren ze zich altijd op de Dag van de eenwording van het land.

Ondanks het feit dat deze feestdag niet op grote schaal wordt gevierd, worden thema-evenementen gewijd aan de eenwording van het land noodzakelijkerwijs in Bulgarije gehouden. In de zuidelijke stad Plovdiv, de belangrijkste plaats van viering, worden begrafenisdiensten gehouden in de kerk van St. Atanasius ter nagedachtenis aan de helden van dit evenement. Daarna gaat een gietprocessie naar het centrale plein om de historische momenten van de vakantie daar te reproduceren.

Inwoners van Bulgarije ontvangen felicitaties van de ambtenaren van het land, vertegenwoordigers van de nationale media en natuurlijk van vrienden en kennissen. Op scholen en andere onderwijsinstellingen worden thema-avonden georganiseerd, waar historische gebeurtenissen voorafgaand aan de eenwording worden besproken en nationale films worden vertoond.

Aanbevolen: