Terwijl De Dag Van De Spoorwegtroepen Van De Russische Federatie Wordt Gevierd

Terwijl De  Dag Van De Spoorwegtroepen Van De Russische Federatie Wordt Gevierd
Terwijl De Dag Van De Spoorwegtroepen Van De Russische Federatie Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Spoorwegtroepen Van De Russische Federatie Wordt Gevierd

Video: Terwijl De  Dag Van De Spoorwegtroepen Van De Russische Federatie Wordt Gevierd
Video: VIJVERDRAMA bij Familie Gillis! Dode vissen EN EENDEN! | Familie Gillis 2024, April
Anonim

Op 6 augustus viert Rusland de Dag van de Spoorwegtroepen. Deze troepen verschenen voor het eerst onder keizer Nicolaas I, volgens zijn persoonlijk decreet van 6 augustus 1851. Hun taak was om de spoorlijn van St. Petersburg naar Moskou te beschermen en alle noodzakelijke reparatiewerkzaamheden uit te voeren.

Terwijl de dag van de spoorwegtroepen van de Russische Federatie wordt gevierd
Terwijl de dag van de spoorwegtroepen van de Russische Federatie wordt gevierd

Met de uitbreiding van het spoorwegnet in Rusland groeide ook het aantal spoorwegtroepen. Ze omvatten dirigenten, ontwerp-, telegraaf- en militair-werkende bedrijven. In oorlogstijd waren de troepen bezig met de bescherming en het herstel van spoorlijnen en bruggen, en in vredestijd liquideerden ze de gevolgen van natuurrampen, ongevallen en andere noodsituaties die de spoorwegen bedreigen.

Ze hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de overwinning op nazi-Duitsland tijdens de Grote Vaderlandse Oorlog. Het was tenslotte via de spoorwegen dat het personeel van het Rode Leger naar de frontlinie werd gebracht, de overgrote meerderheid van munitie, militaire uitrusting, brandstof en smeermiddelen, voedsel en andere goederen die nodig waren voor oorlogvoering werden vervoerd. In de moeilijkste omstandigheden, vaak onder vijandelijke bombardementen en beschietingen, legden spoorwegsoldaten nieuwe paden aan, herstelden beschadigde, herstelden bruggen en spoorwegovergangen. En na de overwinning moesten ze een titanisch werk uitvoeren om het beschadigde spoor en de bruggen te herstellen. De enorme omvang van dit werk wordt welsprekend bewezen door statistieken: 120 duizend kilometer spoorlijn (drie lengtes van de evenaar) en meer dan 3000 bruggen werden hersteld.

Nog niet zo lang geleden, tijdens vijandelijkheden met separatisten op het grondgebied van Tsjetsjenië, moesten de spoorwegtroepen opnieuw hun professionele vaardigheden tonen. Ze leverden grote inspanningen om de spoorwegen in de regio goed te laten functioneren, waardoor het personeel en alle benodigde goederen ononderbroken konden worden vervoerd.

Volgens het decreet van de president van de Russische Federatie, uitgevaardigd in 1996 en 2004, wordt de dag van 6 augustus beschouwd als een professionele feestdag - de dag van de spoorwegtroepen van Rusland.

Op deze dag worden concerten, demonstraties en andere evenementen ter ere van de vakantie gehouden met deelname van dansscholen, theatergroepen. Regionale gouverneurs en burgemeesters feliciteren en belonen vooraanstaande spoorwegarbeiders.

Aanbevolen: