Hoe Is Pisco Sur Cocktaildag In Peru

Hoe Is Pisco Sur Cocktaildag In Peru
Hoe Is Pisco Sur Cocktaildag In Peru

Video: Hoe Is Pisco Sur Cocktaildag In Peru

Video: Hoe Is Pisco Sur Cocktaildag In Peru
Video: ЧТО ТАКОЕ PISCO? - Национальный дух Перу и Чили 2024, April
Anonim

Elke 4e zondag in juli vieren Peruanen Pisco Sur Cocktail Day. Het is de meest populaire alcoholische drank in het land. Het wordt bereid op basis van Pisco-druivenwodka, die al sinds de 16e eeuw in Peru wordt gedronken.

Hoe is Pisco Sur Cocktaildag in Peru
Hoe is Pisco Sur Cocktaildag in Peru

Deze ongewone feestdag werd officieel opgericht in 1999. Duizenden Peruanen in het hele land vieren het dagenlang.

Tot voor kort waren er verhitte debatten tussen Peru en Chili over de herkomst van de Pisco Sour-cocktail. Beide landen staan bekend om de enorme verscheidenheid aan citroensoorten die als klassiek ingrediënt in deze drank worden gebruikt. Maar vandaag is er een officieel document dat bevestigt dat de geboorteplaats van de Pisco Sur-cocktail Peru is.

Volgens één versie werd de nationale Peruaanse drank aan het begin van de vorige eeuw uitgevonden in de populairste bar van Lima. Zijn recept is vrij eenvoudig: eiwit, suikersiroop (3 delen), citroensap (4 delen), kaneel en andere kruiden worden toegevoegd aan Pisco-druivenwodka (8 delen). Meestal wordt de drank onverdund geserveerd zonder ijs.

De Pisco Sur-cocktailparty omvat beurzen, wedstrijden, concerten met lokale Afro-Peruaanse en Creoolse bands en gratis massale proeverijen van het drankje, vergezeld van energieke dans en plezier. De meest bekende merken van Pisco nemen deel aan de viering: Huarangal, Tacama, Ocucaje, Santiago Queirolo, enz. Ze bieden hun producten aan inwoners en gasten van het land aan.

In de beroemde Pisco Bar in Lima duurt het feest twee dagen. Bezoekers van het etablissement krijgen meer dan 30 verschillende cocktails aangeboden, bereid op basis van Pisco. In het zuiden van Peru, waar de belangrijkste productiezones van deze drank geconcentreerd zijn, wordt een traditionele wedstrijd voor de beste cocktail gehouden.

Interessant is dat de Pisco Sur-cocktailviering niet beperkt is tot één dag. In 2004 werd officieel besloten om deze belangrijke gebeurtenis voor Peruanen elk jaar te vieren, ook op de 1e zaterdag van februari.

Aanbevolen: